Doliu Naţional de Ziua Drapelului. Trei minute de tăcere la ora 12.00, în memoria morţilor din Muntenegru

Ultima actualizare:

    Drapelul României. (Sursa foto: nouadreapta.ro)
Drapelul României. (Sursa foto: nouadreapta.ro)

Drapelul arborat în bernă, slujbe religioase şi trei minute de reculegere din respect pentru victimele tagicului accident din Muntenegru. Este zi de doliu naţional, în acelaşi timp când se sărbătoreşte şi Ziua Drapelului.

În jurul orei 10.30, Patriarhul României, Prea Fericitul Părinte Daniel, va ţine o slujbă la Mitropolie, unde sunt aşteptaţi toţi cei care vor să asiste la momentul religios.

Totodată, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor vor arbora în bernă drapelul.

La ora 12.00 toate activităţile se vor întrerupe, timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi vor fi amânate.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător

Potrivit gandul.ro, premierul Victor Ponta a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net