Dom’primar, nu-ţi respectă nimeni regulamentul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unde-i lege, e şi ceva tocmeală. Patronii de localuri din Centrul Istoric al Capitalei nu dau doi bani pe noul regulament de funcţionare a teraselor, intrat în vigoare la 15 martie printr-o dispoziţie a primarului Sorin Oprescu. Cârciumarii şi-au amenajat terasele după bunul lor plac.

Strada Smârdan e cea mai aglomerată din Centrul Vechi. Mesele şi scaunele teraselor scoase în drum te îmbie parcă să te aşezi şi să comanzi ceva de băut. Pe această străduţă, destinată exclusiv traficului pietonal, abia poţi să te strecori într-o zi de weekend.

Fotolii din pânză- Mesele şi scaunele din alte materiale decât lemn, răchită şi fier sunt interzise. Pe această terasă sunt fotolii din pânză

simeon stalpnicul png

Chiar dacă Municipalitatea a venit cu reglementări care îi obligă pe cârciumari să păstreze un culoar liber pentru circulaţia pietonală de cel puţin 1,5 metri (pe străzile cu trotuare) şi o zonă liberă lată de cel puţin 4 metri pentru intervenţia echipajelor de urgenţă (pe străzile fără trotuare), aproape nimeni nu respectă această cerinţă.

Flori artificiale- Aranjamentele artificiale nu au ce căuta pe terase

simeon stalpnicul png

Acelaşi regulament, aprobat la începutul acestui an, impune patronilor de localuri să aibă pe terase umbrele doar de culoare alb-beige şi mobilier din lemn, răchită sau fier, realitatea în teren e alta: fiecare a ales ce tip de umbrelă a vrut, de culori vii, de la verde la roşu, sau negre.

Umbrele de culoare închisă- Pentru protejarea clienţilor de caniculă sunt acceptate doar umbrelele alb-beige

simeon stalpnicul png

De asemenea, pe unele terase există mese şi scaune din plastic, interzise de primărie. Pe fiecare terasă se ascultă muzică seara, însă nici un proprietar de local nu a ţinut cont de prevederea din regulament care interzice muzica şi spectacolele live după ora 22.00.

Fast-food în aer liber- Mâncarea preparată în aer liber a fost interzisă în Centrul Vechi. De aici se pot cumpăra, însă, preparate de tip fast-food

simeon stalpnicul png

Aseară, în jurul orei 22.30, din fiecare terasă din Centrul Vechi răzbăteau ritmuri săltăreţe de muzică house, R&B, rock cu volumul dat până la refuz. Contactaţi de Click!, reprezentanţii Municipalităţii au declarat că inspectorii Direcţiei de Control vor verifica cele semnalate de noi şi vor aplica sancţiuni acolo unde va fi cazul.

Click!spune

Noul regulament aprobat de Primăria Capitalei vizează activitatea teraselor sezoniere în perioada 15 martie-15 noiembrie. Documentul nu prevede sancţiuni clare pentru nerespectarea lui, ci se rezumă la „retragerea avizului de amplasament şi aducerea terenului la starea iniţială".

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net