«Doreii» au tăiat radarele de pe DN1

Ultima actualizare:

    Radarele de pe DN1 au rămas pe post  de sperietoare  pentru vitezomaniFoto: Dorin Constanda
Radarele de pe DN1 au rămas pe post de sperietoare pentru vitezomaniFoto: Dorin Constanda

Şoferi, mulţumiţi-le ”Doreilor”! Radarele fixe de pe DN1, amplasate în Ilfov şi Prahova, nu mai funcţionează după ce fibra optică a fost tăiată de muncitori în 2013.

Aţi uitat de radarele fixe de pe DN1, din Ilfov şi Prahova, şi aţi trecut cu viteză pe lângă ele, dar nu v-aţi trezit cu amenda acasă? Staţi liniştiţi că nici nu mai ajunge. Aparatele sunt stricate de aproape patru ani, când, “Doreii”, muncitorii incompetenţi care au lucrat la modernizarea Centurii de Vest a Ploieştiului, au tăiat fibra optică, ce trece pe sub pământ, cu excavatorul.

”Nici un radar fix nu mai merge în Prahova. De la Puchenii Mari până în Sinaia, toate sunt stricate. Fibra optică este tăiată. S-au cerut bani pentru repunerea lor în funcţiune, dar s-a spus clar că Ministerul de Interne nu dispune de fonduri. Lucrarea a fost făcută fără cap, fără un proiect, deşi s-au folosit bani europeni din programul de preaderare”, ne-au mărturisit surse din cadrul Poliţiei Române.

Tot muncitorii de la drumuri şi-au făcut de cap şi în Ilfov. De parcă aveau ca misiune să distrugă odată pentru totdeauna filajul vitezomanilor. Astfel că radarele de la Ciolpani şi Baloteşti au rămas doar pe post de sperietoare.

”Poliţia Rutieră dispune de sistemul fix, însă nu s-a reuşit retehnologizarea şi punerea în funcţiune a acestuia până în momentul de faţă”, a explicat subcomisarul de poliţie Răzvan Rădoi. Drumul care leagă Capitala de munte se află pe primul loc în ceea ce priveşte accidentele rutiere mortale. Tocmai de aceea, în 2005 a fost înţesat de radare fixe: la Baloteşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia.


    Până în 2013, poliţiştii  vedeau pe ecrane  tot ce mişcă pe DN1 Foto: Dorin Constanda
Până în 2013, poliţiştii vedeau pe ecrane tot ce mişcă pe DN1 Foto: Dorin Constanda

4 motive ca să funcţioneze

  • Şoferii ar circula cu viteza legală;
  • Numărul accidentelor ar scădea;
  • Poliţiştii ar avea probe filmate, pe care să le consulte în cazul unui eveniment rutier;
  • Ar veni mai mulţi bani la bugetul de stat din amenzi.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net