Dorin Cocoș, eliberat pe jumătate

Ultima actualizare:

    Dorin Cocoș mai are un dosar care îi dă bătăi de cap, „Bica 2” (foto: Marian Iliescu)
Dorin Cocoș mai are un dosar care îi dă bătăi de cap, „Bica 2” (foto: Marian Iliescu)

Omul de afaceri Dorin Cocoș, anchetat pentru corupție, zâmbește cu jumătate de gură. Instanța Supremă a decis luni eliberarea din arest și plasarea sa în arest la domiciliu, în dosarul „Microsoft”. Însă, afaceristul nu poate părăsi arestul Poliției Capitalei, din cauza implicării în dosarul „Bica 2”.

Dorin Cocoș va rămâne după gratii cel puțin până la judecarea doarului „Bica 2”, în care este acuzat de trafic de influență și dare de mită. Până atunci se poate bucura de o decizie favorabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a dispus mutarea sa în arest la domiciliu în dosatul „Microsoft”. Curios e că decizia Înaltei Curți a venit la solicitarea procurorilor DNA, mulțumiți, probabil, de informațiile furnizate de omul de afaceri. E de notorietate faptul că aproape toți cei vizați de DNA în dosarele „Microsoft” și „Bica” și-au turnat partenerii de afaceri și colegii de anchetă pentru a se agăța de libertate.

Decizia Înaltei Curți nu e definitivă, însă în cazul în care Dorin Cocoș a ajutat la derularea anchetei, DNA ar putea decide să nu o atace.

În dosarul „Microsoft” omul de afaceri e acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro, notează Mediafax.

Arestat preventiv în același dosar, fostul edil al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan (Pinalti), nu a fost la fel de norocos. Judecătorii au prelungit luni măsura arestului preventiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net