Dosar penal în cazul românului mort după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca

Ultima actualizare:

Se complică lucrurile în cazul gorjeanului decedat după vaccinarea cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus luni, 15 martie, începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi a solicitat Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj să efectueze verificări.

Organele de urmărire penală au punctat că, „pe 28 februarie 2021, Ioan Barbu s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca la un centru din Bumbeşti-Jiu, existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei”, se arată într-un comunicat remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, a doua zi, pe 1 martie, în timp ce se afla la locul de muncă, la Serviciul de Gospodărire a Apei Gorj, şi a decedat după 12 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Deocamdată nu a fost stabilită cauza decesului, iar organele judiciare vor decide dacă pentru a stabili o eventuală legătură de cauzalitate între vaccin şi decesul bărbatului sunt relevante probele prelevate sau va fi necesară exhumarea cadavrului.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net