Dosar penal pentru scurgerile de informaţii din dosarul Colectiv

Ultima actualizare:

    Tragedia din clubul Colectiv a avut loc în 30 octombrie 2015
Tragedia din clubul Colectiv a avut loc în 30 octombrie 2015

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunţat că s-a întocmit dosar penal în cazul scurgerilor de informaţii din dosarul Colectiv.

UPDATE 10.47: Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunţat că în urma dezvăluirilor apărute în presă despre ancheta din dosarul Colectiv a fost deschis un dosar penal în rem pentru scurgere de informaţii din dosarul Colectiv.

“Dosarul Colectiv va fi trimis în judecată în aproximativ o săptămână, procurorii lucrează la rechizitorii. Din păcate, după cum aţi văzut, a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt sincer nu este nici măcar un draft, e un document de lucru al procurorilor. Mie îmi pare foarte rău că a apărut acel document în presă, e ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror pentru constituirea unui dosar penal în cauză pentru că din punctul meu de vedere s-a săvârşit infracţiunea de compromiterea interesului justiţiei. Nu este posibil să apară asemenea documente în media. Este o dezinformare publică, acel document fiind efectiv un document de lucru, nefiind în procedura finalizată. Dosarul se va deschide împotriva celor care au distribuit acel document de lucru”, a declarat Bogdan Licu, procurorul general interimar, potrivit România Tv.

În urmă cu câteva zile toată presa a avut acces la un draft de rechizitoriu din dosarul Colectiv. Potrivit documentului de trimitere în judecată, cei trei patroni ai clubului, patroana firmei de artificii şi unul dintre angajaţii acestei societăţi sunt trimişi în judecată pentru pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Bilanţul tragediei: 64 de morţi

Tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în 30 octombrie 2015. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei “Goodbye to Gravity”, după ce artificiile folosite în timpul spectacolului au aprins buretele poliuretanic. În urma incendiului din Colectiv, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa.

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a subliniat că informaţiile scurse presei săptămâna trecută nu reflectă rechizitoriul, transmite România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net