Două bancomate au fost aruncate în aer, în aceeași noapte

Ultima actualizare:
Bancomatul a fost aruncat în aer
Bancomatul a fost aruncat în aer

Două lovituri într-o singură noapte a reușit o grupare de hoți profesioniști: una în Arad, alta la 80 kilometri distanță, în județul Timiș. Au aruncat în aer două ATM-uri și au fugit cu aproximativ 400.000 de lei.

Mai puțin de o oră le-a trebuit hoților pentru a deveni mai bogați cu 400.000 lei. La Arad, pe Calea Timișorii, spargerea s-a dat în jurul orei 3.20. Cei doi spărgători au forţat întâi uşa de la intrarea în bancă cu o unealtă profesionistă, apoi au acţionat şi asupra camerelor de luat vederi cu spray cu vopsea. Ulterior, au aruncat bancomatul în aer. 

Hotel Bastion din Sinaia (FOTO: Adevărul)
Hotel Bastion din Sinaia (FOTO: Adevărul)

După ce l-au distrus și au furat banii, ei au dispărut cu o mașină de teren de culoare închisă. Surse judiciare susțin că ar fi vorba despre o sucursală a Băncii Transilvania, locație de unde ar fi dispărut 300.000 de lei, scrie opiniatimisoarei.ro.

Atac identic în Timiș

O oră mai târziu, în localitatea Belint din județul Timiș a avut loc o spargere trasă la indigo. De data aceasta, vizat a fost un bancomat al CEC Bank. În jurul orei 4.30, hoții au distrus bancomatul exact ca la Arad. Au luat banii și au dispărut, se pare, cu 100.000 de lei. Polițiștii de la Investigații Criminale prelevează probe și vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere, atât în Arad, cât și în Timiș, în încercarea de a-i identifica pe atacatori. Dacă vor fi prinși, hoții vor fi cercetați pentru furt calificat.

Alte spargeri eșuate, la Arad

Este a doua încercare de a da spargere la un bancomat, în Arad, în ultima lună. Pe 15 ianuarie, hoții au încercat să scoată un bancomat din zid la un centru comercial, cu ajutorul unui jeep BMW X6. Bancomatul a fost asigurat de către angajaţii băncii, care au retras banii după ce au observat urme de forţare. În acest caz, autorii nu au fost identificați. Anul trecut, tot în Arad, un alt ATM a fost aruncat în aer, însă strădania hoților a fost în zadar. Banii fuseseră scoși din bancomat de angajații băncii.

La Sinaia, bancomat aruncat în aer 

În urmă cu 4 zile, un alt jaf prin explozie a avut loc în jurul orelor 4.00 dimineaţa, la un bancomat de la parterul hotelului Bastion din Sinaia. Poliţiştii susţin că au de-a face cu profesionişti care au ştiut cum să se ferească de camerele de luat vederi şi să nu lase urme. Întreaga operaţiune a durat doar şapte minute, spun surse apropiate de anchetă, citate de adevarul.ro. Mai mult ca sigur hoţii au studiat terenul înainte de a da spargerea, au cercetat cum sunt amplasate camerele de luat vederi şi posibilele căi pe care să le folosească pentru a fugi de la locul faptei. S-au îmbrăcat în hanorace de culoare albă tocmai pentru a se camufla în zăpadă şi au avut feţele acoperite cu cagule. Atacul nu a mers însă aşa cum şi-au dorit. Hoţii au lăsat în urmă o sumă mare, aproximativ 15.000 de lei, bani care au fost găsiţi împrăştiaţi în curtea hotelului Bastion, acolo unde se afla şi bancomatul.


    Hotel Bastion din Sinaia (FOTO: Adevărul)
Hotel Bastion din Sinaia (FOTO: Adevărul)

Nu se ştie exact cu ce sumă de bani au reuşit să fugă, dar se presupune că este vorba de câteva zeci de mii de lei. Se ştie doar că în data de 7 februarie bancomatul a fost alimentat cu bani, deci atacatorii au acţionat la pont sau au urmărit activitatea reprezentanţilor societăţii care deţine bancomatul.

Din 2018, 15 cazuri de distrugere de ATM-uri

Grupările infracționale care fură banii din bancomate au trecut la un nou mod de operare, în locul cardurilor clonate, care presupun cunoștințe de IT, preferând metoda aruncării bancomatului în aer sau smulgerea acestuia din ancorele cu care este fixat în pardoseală și pereți.

Primul caz de distrugere prin explozie a unui bancomat s-a înregistrat, în România, în octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel naţional, s-au înregistrat 15 cazuri de distrugere şi furt calificat din ATM-uri.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/bancomat-aruncat-aer-arad-hotii-au-fugit-cu-banii

Bancomat aruncat în aer în București! «La 4 dimineaţa s-a zguduit blocul. Am zis că e cutremur»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net