Două fetiţe de cinci ani, suspecte de coronavirus. Ambele au călătorit în Italia

Ultima actualizare:

    Coronavirus România. Numărul îmbolnăvirilor este în creștereFoto: Arhivă Click!
Coronavirus România. Numărul îmbolnăvirilor este în creștereFoto: Arhivă Click!

O fetiţă în vârstă de 5 ani, din Urechești, judeţul Bacău, a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență, pentru a i se face teste privind infectarea cu coronavirus. Fetiţa s-a întros cu părinţii din Italia în urmă cu două zile, dintr-o zonă în care au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus.

Fetiţa din Bacău, suspectă de coronavirus, a călătorit alături de părinţi în Italia, într-o regiune în care au fost înregistrate cazuri de infectare, iar la întoarcerea în România a început să prezinte simptome caracteristice infectării cu noul virus. Starea ei s-a înrăităţit, iar părinţii au sunat la 112 pentru a solicita ajutorul medicilor. Ambulanţa a preluat-o şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a i se face testele specifice privind infectarea cu coronavirus. 

„Pe raza judeţului Bacău, urmare a acţiunilor specifice desfăşurate de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie:

Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, Regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor", se arată în comunicatul emis de către DSP Bacău. 

O altă fetiţă de cinci ani, din Galaţi, suspectă de coronavirus

O fetiţă de 5 ani şi mama ei au ajuns sâmbătă seara la spitalul de boli infecţioase din Galaţi, copilul fiind suspect de coronavirus. Familia a venit din Italia cu avionul, vineri seara, iar pe aeroportul Otopeni au fost luați în evidență de autorități. În cursul zilei de sâmbătă, copilul a început să se simtă rău, motiv pentru care mama a luat legătura cu medicul de familie. Mama şi fiica călătoriseră în Lombardia, zonă în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus. 

Fetiţa a prezentat febră şi o simptomatologie respioratorie minimă, care a impus investigarea şi izolarea sa în Spitalul de Boli Infecţioase. Tatăl acesteia a rămas în izolare la domiciliu, fiind asimptomatic.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net