Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis că satele Toflea și Brăhășești intră, începând din data de duminică, 24 mai, în carantină. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de infectări: 42 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, iar alte 284 se află în izolare la domiciliu.


”Având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul Județului Galați în contextul asigurării măsurilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, cu data 24.05.2020, pe o perioadă de 14 zile, se instituie măsura de carantină în satele Toflea și Brăhășești, comuna Brăhășești, județul Galați", se arată în decizia CJSU care a intrat în vigoare duminică, 24 mai. Așadar, în urma deciziei Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, cele două sate vor fi izolate, fiind vorba despre mii de oameni care nu mai au voie să iasă din localitățile Toflea și Brăhășești. Sunt afectați în jur 6500 de oameni. De asemenea în zona carantinată nimeni nu mai are voie să intre și se vor aplica toate interdicțiile și restricțiile stabilite în perioada stării de alertă. Este permisă intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, comunicațiilor etc. Pentru a ocoli cele două localități autoritățile au anunțat drumurile ocolitoare pentur șoferi: varianta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maxim admisă (MTMA) mai mare de 7,5 tone se va desfășura pe DJ 241 și DJ 241A. Pentru autovehiculele cu masa totală maxim admisă (MTMA) mai mică de 7,5 tone se va desfășura pe DJ 241 și DJ 241A. Conform celei mai recente statistici, în judeţul Galaţi sunt înregistrate 566 de cazuri de coronavirus.

Ultima localitate în carantină a fost un sat din Buzău

La miezul nopții de 23 mai, la ora 00, a ieșit din carantină satul Râmnicelu, în care locuiesc aproximativ 3.000 persoane. Această localitate era ultima aflată în carantină în România. Satul a fost închis după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus, iar altele au refuzat testarea şi internarea în spital, deşi aveau simptome de boală. Până acum, din focarul de la Râmnicelu, au fost raportate 34 de cazuri de infectare - atât localnici, cât şi contacţi ai lor, dar care locuiesc în alte zone ale judeţului Buzău. Renunțarea la măsura carantinării a fost luată pentru că în ultimele zile nu au mai fost raportate cazuri noi, iar evoluția epidemiologică este bună.

 

Citiți și

 

Coronavirus România. Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu pe înțelesul tuturor

 

Suceava, primul oraș care intră în carantină totală. 13 decese anunțate luni seara

Loading...
Citeste tot despre: