Două luni de la primul deces cauzat de coronavirus în România. Ce s-a întâmplat de atunci

Ultima actualizare:

    Viața noastră s-a schimbat după ce în România a fost înregistrat primul mort de coronavirus
Viața noastră s-a schimbat după ce în România a fost înregistrat primul mort de coronavirus

Primul mort în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020. Un bărbat de 67 de ani care suferea de cancer în stadiul terminal a murit la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova. Trecuseră deja 26 de zile după primul caz de îmbolnăvire. În aceeași zi Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat deceseul a încă doi pacienți.

Pacientul a fost internat inițial în Franța, apoi transferat în România la Spitalul Filiași din Craiova. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, avea cancer în stadiu terminal. ”A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova”, anunța atunci Grupul de Comunicare Strategică. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, respectiv patologie neoplazică în stadiu terminal.

De altfel, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, spunea, la TVR, citat de Hotnews, că pacientul "nu avea nicio manifestare legată de acest virus": "El a murit de cancer, nu de coronavirus".

La momentul raportării decesului, bilanțul infectărilor cu coronavirus în România era de 367 dintre care 52 erau deja declarați vindecați și externați.

Bărbatul devenit primul pacient mort de coronavirus din țara noastră locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez. A fost dus la spitalul Filiaşi cu o ambulanţă privată. Pe data de 15 martie, el a sunat la 112 și a anunțat că se simte rău. După confirmarea infecției cu Covid-19, el a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. 

22 martie a devenit ziua în care România a început să își numere morții. Câteva ore mai târziu după ce a fost anunțat primul deces, GCS a mai anunțat moartea altor doi pacienți, un bărbat de 74 de ani internat la Spitalul ”Victor Babeș” din București și unul de 70 de ani, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ambii sufereau de afecțiuni preexistente.

Sute de români au murit de coronavirus
Sute de români au murit de coronavirus

Două luni de la primul deces de coronavirus

După două luni de la primul deces de coronavirus din România, bilanțul victimelor a trecut de 1.100, media deceselor ridicându-se la 19 persoane pe zi în criza coronavirus.

Cel mai mare număr de decese a fost raportat în ziua de 8 mai. Raportul a arătat atunci că, în 24 de ore, 35 de persoane infectate cu coronavirus au decedat.

Cel mai mic număr de decese, trei, s-a înregistrat în 22 martie și 27 martie.

Primele decese de COVID-19 în alte state

SUA

Primul caz de deces din cauza COVID fusese înregistrată pe teritoriul Americii pe 28 februarie – un bărbat de 50 de ani din Washington. SUA este, în prezent, cea mai afectată țară de noul coronavirus, cu aproape 1,6 milioane de persoane infectate și peste 96.000 de decese.

Europa

Primul deces înregistrat pe bătrânul continent s-a înregistrat în Franța.  Este vorba despre un turist chinez care a murit din cauza complicațiilor. Avea 80 de ani și era din provincia chineză Hubei. Este, de asemenea, primul deces provocat de Coronavirus în afara Asiei. Franța are în prezent peste 181.000 de îmbolnăviri și peste 28.000 de decese.

În Italia, țară care multă vreme a fost considerată epidentrul epidemiei de coronavirus din Europa, primul deces de coronavirus a fost înregistrat pe 20 februarie. Acum are peste 228.000 de infectări și peste 32.000 de italieni au murit din cauza COVID-19

În Spania, primul deces a avut loc pe 13 februarie, însă a fost raportat abia în 3 martie. Era un pacient dintr-un spital din Valencia, ale cărui analize post-mortem s-au dovedit a fi „pozitive”. Spania are în prezent 280.000 de îmbolnăviri și aproape 28.000 de decese.

În Marea Britanie, prima persoană care a murit de coronavirus este o femeie de 70 de ani. Cazul a fost raportat pe 5 martie,iar medicii spun că femeia s-a îmbolnăvit în Marea Britanie și că nu a fost recent în străinătate. Două luni mai târziu, Marea Britanie depășise Italia la numărul de decese și se afla pe primul loc în Europa cu peste 26.000. Acum are 250.000 de îmbolnăviri și 36.000 de decese

În Germania, primii doi pacienți decedați în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus sunt o femeie de 89 de ani și un bărbat de 78 de ani. Decesele au fost anunțate în 9 martie. Germania are acum 179.000 de îmbolnăviri și peste 8.000 de decese

În China, primul deces a fost anunțat pe 11 ianuarie. Acum are peste 4.600 de decese și aproape 83.000 de îmbolnăviri, conform informărilor oficiale.

Potrivit datelor furnizate de World of Meters, țara noastră se află pe locul 37 în lume în ceea ce privește contaminarea cu noul coronavirus. Avem peste 17.500 de îmbolnăviri și mai mult de 1.100 de decese. Rata mortalității din cauza COVID-19 în țara noastră a ajuns 6,5%.

Citește și: 

Două luni de la primul caz de coronavirus din România. Cum ni s-a schimbat viața de atunci

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.159. Peste 10.000 de persoane s-au vindecat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net