A doua slujbă de Înviere de la Constanța va avea loc la noapte. Iată programul complet

Ultima actualizare:

    Lumina care a fost adusă de la Ierusalim a fost păstrată în toată această perioadă în sfintele altarefoto: Shutterstock
Lumina care a fost adusă de la Ierusalim a fost păstrată în toată această perioadă în sfintele altarefoto: Shutterstock

În noaptea de 26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia a doua slujbă de Înviere de anul acesta. Clericii îi invită credincioșii să vină să primească Lumină, asigurându-i că este vorba despre aceeași Lumină ce a fost adusă de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.

”26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, după următorul program:

  • ora 23:40 – clerul iese din biserici, cântând «Învierea Ta Hristoase…» și oferă lumina credincioșilor prezenți;
  • ora 24:00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă;
  • După Utrenia Învierii ( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit.

Nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică.Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă, deja, de Paște, de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.

Veniți de primiți Lumină!”, arată mesajul postat pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și:

FOTO Cel mai atipic Paște, în imagini: bisericile goale, enoriașii pe Facebook, Lumina sfântă primită la ușă sau la geam

Cum a arătat Paștele pentru vedetele din România. Imagini de la mese și din case celebre

Repetarea slujbei de Înviere, ca urmare „a dorințelor neîmplinte” ale credincioșilor

Arhiepiscopia Tomisului a decis, în urmă cu o săptămână, să refacă slujba de Paște ca urmare „a dorințelor neîmplinte” ale credincioșilor de a duce lumină acasă.

„Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă. Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, (...) în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paște”, se arăta în mesajul de acum o săptămână al Arhiepiscopiei.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net