Este carantină la spitalele „Victor Babeş” şi „Matei Balş” din Capitală, informează digi24.ro. Şapte români au fost ucişi de virusul H1N1, în ultimele zile, şi la nivel naţional au fost înregistrate aproape 53.000 de cazuri de infecţii respiratorii şi 805 cazuri de gripă.


De luni, familiile pacienţilor nu mai sunt primite în clădiri. Numai la „Victor Babeş” s-au prezentat, în ultimele două zile, 900 de persoane cu simptome specifice. Medicii le recomandă celor care încă nu s-au vaccinat antigripal să o facă de urgenţă pentru a scădea riscul de îmbolnăvire.

Luni, un alt bebeluş a murit la Maternitatea Buzău. Mama lui, o adolescentă de 15 ani, a venit la spital cu febră şi a fost diagnosticată cu gripă. După naştere, copilaşul a murit, iar starea tinerei s-a agravat şi a fost transferată la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, scrie News.ro. „Tânăra din Râmnicu Sărat a ajuns la spital pe fondul unei stări subfebrile. Copilul care a avut la naştere un scor Apgar 2 a murit luni dimineaţă”, a spus medicul Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: