Unsprezece persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. În urma primelor evaluări, mecanicii celor două garnituri feroviare şi opt pasageri sunt răniţi ușor. O altă persoană a suferit însă un politraumatism și a fost preluată de elicopterul SMURD.


Primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploieşti Triaj, în apropierea municipiului Ploieşti, unde două trenuri au deraiat. Primele date de la faţa locului arată că 11 persoane au fost rănite.

img-20191218-wa0013.jpg

trenuri ploiesti
În urma impactului, șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
foto: ISU Prahova

La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe SMURD, una de terapie intensivă, o ambulanţă pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare şi două echipaje de stingere. În sprijinul echipejelor prahovene, la fața locului a fost trimisă și echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează în zonă.

Conform IPJ Prahova, primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud - Bucureşti. Sursa citată precizează că în urma impactului primul vagon al trenului de persoane a sărit de pe şine.

Traficul feroviar a fost oprit, trenurile circulă deviat

Circulația trenurilor este inchisă pe raza stației Ploiești Triaj. "Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București - Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București - Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploiești Vest – Ploiești Sud. Menționăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului", se arată în comunicatul CFR. 

 
 
Loading...