Două variante pentru declarația pe propria răspundere după 15 mai

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a declarat că nu a fost luată o hotărâre în privința declarației pe propria răspundere pentru perioada stării de alertăfoto: arhiva Click!
Ludovic Orban a declarat că nu a fost luată o hotărâre în privința declarației pe propria răspundere pentru perioada stării de alertăfoto: arhiva Click!

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni seară, la Digi 24, despre starea de alertă care va fi instituită după 15 mai, după încheierea stării de urgență. Orban a recunoscut că nu există în acest moment, la nivelul Guvernului, o hotărâre cu privire la menținerea sau renunțarea la declarația pe propria răspundere.

Premierul Orban a declarat că, în ciuda disputelor din Parlament și a sesizării depuse de Avocatul Poporului, vor exista reglementări pentru perioada care va urma încetării Stării de Urgență.

”Noi așteptăm decizia Curții Constituționale de miercuri, după sesizarea depusă de Avocatul Poporului (care a contestat la CCR ordonanţa din 2004 ce reglementează starea de alertă - n.r.), și, în funcție de această decizie, noi vom corecta actul normativ care reglementează starea de alertă printr-o Ordonanță de Urgență, astfel încât să lăsăm totuși anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat după ieșirea din starea de urgență.

Cel mai probabil nu vom putea da amenzi, dar reguli vor fi stabilite prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat premierul la Digi 24.

În ceea ce privește declarația pe propria răspundere, pe baza căreia cetățenii se deplaseasă în acest moment în afara locuinței, Orban a spus că nu s-a luat o decizie dacă se va renunța la ea sau va fi menținută sub o formă diferită.

Sunt în discuție două variante:

  • menținerea declarației (pe proprie răspundere), fie scrisă, fie pe telefonul mobil,
  • persoanele care sunt oprite în filtre să declare scopul deplasării în afara localității.
image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net