Dr. Mihai Craiu, despre numărul mare de cazuri Covid-19: ”Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

Ultima actualizare:

    Copiii sub 5 ani nu sunt obligați să poarte măști de protecțieFoto: Shutterstock
Copiii sub 5 ani nu sunt obligați să poarte măști de protecțieFoto: Shutterstock

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” (INSMC), București, atrage atenția asupra numărului din ce în ce mai mare de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor. Specialistul consideră acest trend îngrijorător, pentru că boala îi afectează grav pe copiii care suferă și de alte maladii severe. ”Riscăm să ne omorâm și copiii”, avertizează dr. Craiu.

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook, Spitalul Virtual pentru Copii. Pediatrul de la INSMC spune că, dacă în vară, la spital ajungea un copil cu Covid-19 la câteva zile, acum medicii se întâlnesc cu asemenea cazuri o dată la câteva ore. Această situație este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât boala ajunge și la copiii care stau acasă, din cauza unor maladii severe.

”În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii Covid-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, diferită de Covid-19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC, toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam un caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit! Iresponsabilitatea unora, prostia altora și nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi «a împins» infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor... ca și adulții ce au maladii similare”, a scris pediatrul.

Citește și:

Medic pediatru, despre cum putem să ne îmbolnăvim de Covid-19 într-o școală din România

Dr. Craiu: ”Ce trebuie făcut cu un copil asimptomatic”

Medicul face și câteva recomandări pentru copiii ai căror părinți au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatici. ”Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati Covid-19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat «preventiv» cu nimic. Zice protocolul Societății Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați).

Un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav, Covid+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, a mai scris dr. Craiu.

Citește și:

Primul copil român la Terapie Intensivă cu Covid-19. ”În statul New York am avut cam 85 de astfel de cazuri”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net