Dragnea: „Legea salarizării este gata, va fi depusă în Parlament”

Ultima actualizare:

    Peste trei ani, un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avea un salariu de 11.337 lei
Peste trei ani, un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avea un salariu de 11.337 lei

Liviu Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook principiile legii salarizării unitare, președintele PSD afirmând că proiectul de lege este gata și „urmează să fie depus în Parlament”, transmite hotnews.ro

Unul dintre principii este iararhizarea, salariul șefului fiind mai mare decât al subalternului, iar cei cu studii superioare vor câștiga mai mult decât cei cu studii medii. Demnitățile publice vor fi răsplătite mai bine decât funcțiile de conducere.

Demnitarii sunt ierarhizați în ordinea următoare: Președintele României, premierul, președinții Camerei, Președintele Înaltei Curți și al CCR, ministru, vicepreședinte Cameră/Senat, Avocatul Poporului, Șef Stat Major, senator, deputat, președinte ANI, secretar de stat, preferct, subsecretar de stat.

Salariile bugetarilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale, cu excepția BNR și ASF.

Vechimea va intra în salariul de bază, sporurile fiind de 0% pentrud ebutanți și de 25% după 20 de ani de muncă. Indemnizația de hrană va fi în valoare de două salarii minime brute pentru toți bugetarii.

Potrivit sursei citate, un medic rezident va avea anul viitor 5.700 de lei, iar un medic primar gr. V, ATI va încasa 16.672 lei. De asemenea, din 2018, o asistentă debutantă cu studii superioare ar urma să ia 3950 de lei, iar funcția de asistent principal cu gradație maximă va fi răsplătită cu 5.108 lei.

În învățământ, un profesor debutant de liceu va ajunge la 1962 de lei anul acesta și la 3.520 lei în anul 2020. Un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avansa de la 6.050 lei la 11.337 lei peste trei ani.

Un soldat simplu va avea o soldă de 2150 lei în 2020, față de 754 cât are acum, iar un general de armată va ajunge peste trei ani la o soldă de bază de 8.358 lei.

Un ambasador cu vechime maximă va ajunge de la 8.694 lei la 10.934 în 2020.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net