Dragnea nu renunță la amnistie și grațiere! «Nu mai ezitați»

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea nu renunță la amnistie și grațiere Foto: Arhivă Click
Liviu Dragnea nu renunță la amnistie și grațiere Foto: Arhivă Click

Liderul PSD Liviu Dragnea a ținut un discurs de lungă durată, în cadrul ședinței Consiliului Naţional al PSD, organizate duminică, 16 decembrie. Dragnea a susținut că nu se teme să aducă în discuție amnistia şi graţierea, deşi aceste cuvinte parcă ar fi „o blasfemie” în România.

În discursul rostit în şedinţa Consiliului Naţional al PSD de duminică, Liviu Dragnea a abordat subiectul amnistiei şi graţierii. „Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”, a spus Dragnea, în şedinţa de duminică a Consiliului Naţional al PSD. „De ce cuvintele amnistie sau graţiere reprezintă blasfemie? Eu nu mă tem să pronunţ aceste cuvinte”, a mai adăugat liderul politic. 

Ar putea fi dată o OUG pentru amnistie și grațiere 

El a afirmat că acestea sunt „obligaţia” guvernării PSD-ALDE. „Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nereptăţile care s-au întâmplat în România, toate abuzurle din Justişie, altfel decât prin amnistie sau graţiere, va avea susţinerea partidului. Dacă nu, nu mai exzitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile”, a continuat, Dragnea, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă trădare

Discursul liderului PSD a durat în jur de o oră și jumătate, acesta venind în încheierea unei ședințe a Consiliului Național al PSD în care s-a cerut „amnistia de Centenar”. De asemenea, Dragnea a venit cu serie de propuneri de teme pentru Guvern și social-democrați, inclusiv depunerea, după Anul Nou, a unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Conform informațiilor oferite de Digi 24, o Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere ar urma să fie dată până la data de 15 ianuarie. Proiectul de OUG ar fi deja redactat de ministrul justiției, Tudorel Toader, și s-ar referi la pedepse de până la 10 ani închisoare. Solcitarea a fost făcută în Consiliul Naţional al partidului care se desfăşoară la Parlament.

Cuvântarea ținută de Dragnea a cuprins dezbaterea mai multor teme de actualitate, care au fost discutate pe un ton retoric pe alocuri, el însuși recunoscând la un moment dat că parcă face stand-up comedy. „Klaus Iohannis nu e păpușarul acestui sistem, este doar o păpușă. Este un președinte șantajabil”, a mai adăugat Dragnea. 

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net