Dragnea riscă să nu intre în Parlament din cauza condamnării pentru fraudă electorală

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea riscă să nu prindă un scaun în ParlamentFoto: captură video
Liviu Dragnea riscă să nu prindă un scaun în ParlamentFoto: captură video

Liviu Dragnea, ales deputat de Teleorman, ar putea rămâne în afara Parlamentului, întrucât Regulamentul Camerei Deputaților prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă acesta a fost condamnat definitiv pentur fraude electorale.

„Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit Digi24.

Astfel, președintele PSD intră sub incidența acestui articol, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv, în aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitire a lui Traian Băsescu din fucția de președinte. Procurorii susțin că Liviu Dragnea s-a folosit de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite,pentru alianța politică din care făcea parte PSD și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Liviu Dragnea a coordonat un mecanism extrem de complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, aceea de președinte executiv al PSD, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Propunerea comisiei de validare va fi supusă însă dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, unde PSD, având majoritatea împreună cu ALDE, ar putea vota validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net