Dragnea și-a aprins singur paie în cap! ”Pentru mineriadă, sunați la domnul Iliescu”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea pare să fi uitat că Ion Iliescu este acuzat în dosarul mineriadei din 1990foto: arhiva Click!
Liviu Dragnea pare să fi uitat că Ion Iliescu este acuzat în dosarul mineriadei din 1990foto: arhiva Click!

Liviu Dragnea și-a declarat suprinderea și indignarea pe rețelele de socializare după protestele de duminică din toată țara. Neinspirat, liderul PSD a comparat marșurile împotriva celor două ordonanțe de urgență vizând justiția cu mineriadele din anii ’90.

Proaspăt întors din SUA, unde susține că a participat la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump, Liviu Dragnea se arată indignat de protestele pe care le-a găsit în țară. Președintele PSD a publicat o reacție pe contul personal de Facebook, în care vorbește mai multe despre Klaus Iohannis decât despre ordonanțele de urgență care au stat, de fapt, la originea mișcărilor de stradă de duminică.

”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”, a scris Dragnea pe Facebook.

Dragnea îl acuză pe Iohannis că orchestrează o lovitură de stat și le promite votanților PSD că nu-i va mai ”permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență”.

Reacția internauților a venit prompt, iar Dragnea a primit o lecție de democrație în timp real. În plus, liderului PSD i s-a reamintit că ”mineriadele” au mai degrabă legătură cu partidul pe care îl conduce și al cărui președinte de onoare este Ion Iliescu, cel anchetat în aceste zile pentru evenimentele din 1990.

”În calitate de ce dați ordine ministerelor Guvernului României? În calitate de ce interziceți Președintelui României să nu mai prezideze ședințele de Guvern? Este în atribuțiile domniei sale să faca astfel de acțiuni, d-nule Dragnea!”

”Domnule Dragnea, nu guvernul e problema, puteți să îl păstrați, ci prioritățile pe care acest guvern le are și care nu au nici o legătură cu programul anunțat în alegeri. Și pentru mineriadă sunați la dl. Iliescu, vedeți dacă vă dă voie să folosiți brandul.”

”Nu mai fiți ipocrit, domnule Dragnea! Ordonanța care «nu a fost dată» a fost redactată la cabinetul dvs. Dl președinte nu a uzurpat calități oficiale, mai citiți o dată Constituția.”

”Mineriadă? Domnule Dragnea, ce ați văzut în stradă se cheamă democrație. Oamenii și-au exprimat opinia față de ceva ce dumneavoastră ați vrut să faceți pe șest. Acel ceva mie mi se pare o mare mizerie și las dreptul oricui să nu fie de acord cu mine, dar totuși părerea mi-o exprim. Un orice altceva, dar miner nu.”

”Băi, oameni buni, câtă nerușinare să folosești sintagma o nouă mineriadă ca președinte al principalului partid vinovat de mineriadă, se poate mai multă nesimțire decât atât?”

Ion Iliescu, pus sub acuzare pentru Mineriada din iunie 1990

Procurorii militari au decis, la sfârșitul anului trecut, punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 1990".

Procurorul militar Marian Lazăr a declarat că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat "un atac generalizat și sistematic", lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării, conform Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net