Dragnea vrea suspendarea condamnării sale

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea nu prea se omora cu învățatul în facultate
Liviu Dragnea nu prea se omora cu învățatul în facultate

Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă, astăzi, contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul. Acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

UPDATE, ORA 13.45

Liderul PSD află dacă magistrații au acceptat sau au respins contestația sa pe 24 aprilie. ”Am vrut să am motivarea ca să pot merge la CEDO”, a declarat Dragnea, imediat după amânarea verdictului.

Şedinţa de judecată a început la ora 09.00, Liviu Dragnea nefiind prezent în sală, unde a venit doar avocatul acestuia.

Potrivit news.ro, contestaţia este judecată de Completul de cinci judecători în urma unei decizii din 7 martie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, care a decis, în 15 februarie, trimiterea cauzei la instanţa supremă. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la termenul din martie, că el şi avocaţii săi cred că nu s-au respectat procedurile legale la redactarea motivării deciziei definite din dosarul "Referendumul”.

Și anume faptul că două judecătoare nu au semnat redactarea deciziei, în condiţiile în care acestea s-au pensionat, respectiv Livia Stanciu, fost preşedinte al instanţei supreme, la două luni de la decizie, iar cealaltă judecătoare, ulterior, după ce el a făcut contestaţia, când foarte rapid a apărut şi motivarea.

"Noi vrem să vedem exact când a fost concepută, când a fost redactată, în ce calculator a fost înregistrată, deci sunt nişte cerinţe legitime”, arăta atunci Dragnea. Al doilea motiv este legat de durata redactării motivării. Aceasta a fost publicată după zece luni de la condamnare, în contextul în care legea spune că nu trebuie să treacă mai mult de 30 de zile.  

În dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a fraudat rezultatele privind participarea la vot.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net