Dragoș Pătraru se întoarce în televiziunea despre care a zis că-și dă jos chiloții

Ultima actualizare:

    Dragoș Pătraru revine cu un nou sezon Starea Nației
Dragoș Pătraru revine cu un nou sezon Starea Nației

Dragoș Pătraru este la un pas de a se întoarce cu emisiunea ”Starea Nației” la TVR, de unde a plecat cu scandal în urmă cu un an și jumătate. ”TVR și-a dat chiloții jos în fața politicienilor”, acuza la vremea respectivă Pătraru.

Potrivit unor surse citate de Pagina de Media, Dragoș Pătraru s-a înțeles deja cu conducerea editorială a TVR pentru a realiza emisiunea ”Starea Nației”, iar Consiliul de Administrație ar urma să ia o decizie chiar miercuri, 9 august.

Pătraru s-ar întoarce astfel în Televiziunea Română, după ce a colaborat cu TVR doi ani, până în 2016. Plecarea nu a fost însă una amiabilă, jurnalistul lansând acuzații grave la vremea respectivă. Totul a pornit de la faptul că emisiunea ”Starea Nației” a fost mutată cu o oră mai târziu în grila de programe, în timpul campaniei electorale, fără consultarea realizatorului ei.

”TVR şi-a dat jos chiloţii, nu a negociat. Probabil i-a întrebat pe politicieni: «Când vreţi?» Iar ei au spus că între 21:00 şi 23:00, că şi ăştia sunt la fel ca angajaţii TVR: cred că televiziunea asta e a lor. A fost picătura care a umplut din nou un pahar care a mai dat de câteva ori pe-afară”, a explicat atunci Dragoș Pătraru într-un interviu pentru Pagina de Media.

Timpul a trecut, iar Pătraru și-a mutat emisiunea la Digi 24, dar și această dată colaborarea s-a încheiat cu un scandal. Jurnalistul și-a anunțat telespectatorii în direct că încheie contractul înainte de termen, invocând o diferență clară de viziune între el și Digi 24.

“"Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani”, spunea Pătraru în iunie. 

În acest caz, conflictul a pornit de la decizia conducerii editoriale a postului de televiziune de a nu difuza știrea legată de punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri. Dragoș Pătraru a acuzat postul de știri că “se uită în altă parte”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net