Drama soților Rotariu continuă: fiul lor, probleme grave din cauza diabetului

Ultima actualizare:

    Kassandra și Cristian au fost împreună la începutul lunii în pelerinaj în Medjugorje (Bosnia Herțegovina)Foto: arhivăpersonală
Kassandra și Cristian au fost împreună la începutul lunii în pelerinaj în Medjugorje (Bosnia Herțegovina)Foto: arhivăpersonală

Problemele de țin scai de Iosif și Dana Rotariu! După ce au avut de tras cu fetița lor, Kassandra, care a ajuns la cea de-a 44-a operație, cei doi își fac acum griji pentru Cristian (14 ani), băiețelul lor bolnav de diabet. Medicii au decis să-i monteze o pompă de insulină, pentru a-l scăpa de cele 6 injecții pe care e nevoit să le facă zilnic.

Despre Iosif şi Dana Rotariu poți crede că au fost trimiși de Dumnezeu pe pământ, pentru a avea grijă de semeni. De ani buni, cei doi se luptă ca fiica lor, Kassandra (12 ani), bolnavă de osteomielită, să ducă o viață normală, după o copilărie de coșmar, în care a fost mutilată și chinuită. Puţini ştiu însă că familia Rotariu a mai înfiat un copil, pe Cristian (14 ani), care a avut o soartă la fel de nefericită ca a surorii sale. Povestea lor împreună a început în 2007, când Romina (31 de ani), fiica cea mare a soților Rotariu, bolnvă de diabet, s-a internat la Centrul Medical din Buziaş, pentru a învăţa să-şi trateze singură afecțiunea. Acolo l-a văzut pe Cristian, iar inocenţa din ochii copilului, dar şi energia cu care zburda zi de zi pe holurile instituţiei, au făcut-o pe Romina să şi-l dorească drept frate. 

Așa a ajuns băiatul în familia soților Dana și Iosif  Rotariu, cei doi reușind să-i aline suferința cu dragoste și blândețe. Recent, problemele lui Cristian s-au acutizat. “Sunt foarte supărată, după tot zbuciumul cu fetița, acum avem probleme cu băiețelul, care are diabet de la vârsta de trei anișori. Zilele trecute am fost cu el la medic, ca să îi pună pompă de insulină la burtică, pentru a nu mai face câte șase injecții pe zi. În plus, sărăcuțul, trebuia să mănânce totul cântărit, pentru ca problemele de sănătate să nu se agraveze”, a declarat Dana Rotariu pentru Click! De asemenea, femeia ne-a dat vești și despre Kassandra, după ce micuța s-a operat, în vară, pentru a 44-a oară, într-un spital din străinătate. “Fetița se simte bine, am fost cu ea la control, în luna septembrie, și medicul a zis că totul este OK. Vreau să vă mai zic că pe 2 septembrie am fost cu amândoi în pelerinaj, la Medjugorje, în Bosnia Herțegovina (n.r. locul în care s-a arătat Fecioara Maria), să îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat viață și să-l rugăm să ne întărească pentru tot ce va urma”, ne-a spus Dana Rotariu care, de parcă n-ar fi avut destule pe cap, a mai aflat că suferă de astm. 

simeon stalpnicul png

Pelerinaj în Bosnia, în locul în care s-a arătat Fecioara Maria

Iosif  Rotariu şi soţia sa, Dana, au adoptat-o pe Kassandra când aceasta avea doar 4 anişori. Micuţa fusese arsă în nenumărate rânduri cu ţigara, desfigurată cu acid sulfuric, aruncată pe geam de la etajul trei, a avut unghiile smulse, maxilarul dislocat și plăgi pe tot corpul. La tot acest coșmar a suspus-o propria bunică. Pe lângă chinurile la care a fost supusă, fetiţa suferă şi de osteomielită, o boală a oaselor, care îi distruge articulaţiile. Bunica fetei a primit opt ani de închisoare, din care a executat doar şase. Pe lângă copiii înfiați, Kassandra și Cristian, soții Rotariu mai ai doi copii naturali, Roberto (27 de ani) și Romina (31 de ani).

Click! spune

MedJugorje e un oraş în partea vestică a Bosniei şi Herţegovinei, la aproximativ 25 km sud-vest de Mostar, mai aproape de graniţa cu Croaţia. Zona a devenit celebră după ce, în 24 iunie 1981, şase tineri au început să povestească despre viziunile lor, afirmând că acolo au văzut-o şi au auzit-o pe Fecioara Maria.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net