Droguri date cu piper şi boia ca să nu fie "mirosite"

Ultima actualizare:

    Captura a fost adusă ieri  la sediul DIICOT, fiind  păzită de mascați.  Drogurile vor fi incinerate  la finalul anchetei
Captura a fost adusă ieri la sediul DIICOT, fiind păzită de mascați. Drogurile vor fi incinerate la finalul anchetei

Captură-record în România! Poliţiştii de la Crimă Organizată au reuşit să confişte nu mai puţin de 333 kg de heroină. Pachetele erau ascunse în rezervoarele a două tiruri, date cu piper şi boia, ca să nu le miroasă câinii şi învelite în paie ca să nu le vadă scanerul.

O reţea de traficanţi de droguri, formată din turci şi români, s-a îmbogăţit de pe urma heroinei. O ascundeau bine, în camioane, unde nici nu te gândeai şi tranzitau cu ea ţări întregi.

Frank Colin şi Maria  Marinescu au divorţat  în iunie, după  şase ani de căsnicie
Frank Colin şi Maria Marinescu au divorţat în iunie, după şase ani de căsnicie

Oamenii legii le luaseră urma de patru ani. Au strâns informaţii, i-au urmărit şi i-au lăsat să treacă de vreo şapte-opt ori înainte să dea lovitura. Marţi a fost ziua în care drogurile nu au mai ajuns la destinaţie. Un tir încărcat, în acte, cu paleţi a fost oprit de autorităţi în Vama Petea, din Satu Mare, chiar înainte să părăsească ţara. Tirul, înmatriculat în Vâlcea, pe o firmă nou-înfiinţată, venea din Ucraina şi mergea în Occident.

Autovehiculul a fost dus într-un hangar şi a fost nevoie să fie tăiat cu un fierăstrău electric pentru a fi scoase cele 150 kg de heroină care erau ascunse într-un rezervor dublu. În Bistriţa a fost oprit şi cel de-al doilea tir, în care fuseseră ascunse, în acelaşi loc, alte 183 kg. Pachetele erau date cu piper şi boia de ardei, pentru ca, la un eventual control cu câini poliţişti, acestea să nu poată fi mirosite. 

Acestea sunt valizele  cu cocaină  confiscate de poliţişti
Acestea sunt valizele cu cocaină confiscate de poliţişti

În plus, erau învelite în paie. Astfel, scanerul nu le putea vedea. “Avem un grup de 11 suspecţi: patru din ei au fost reţinuţi. Vorbim, despre doi cetăţeni turci şi doi români, care făceau parte din reţea (Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin). Şoferii sunt români, dar nu ştiau că transportă droguri. Heroina plecase din Afganistan şi a trecut prin Azerbaidjan, Georgia, Armenia, a traversat Marea Neagră prin Ucraina şi a ajuns la noi. De aici ar fi trebuit să ajungă în vest, punctul final fiind Olanda”, a declarat Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT.

Dacă ar fi ajuns pe piaţă, de pe urma drogurilor s-ar fi încasat 40 de milioane de euro, bani care ar fi ajuns să susţină grupările teroriste. „Heroina are o puritate de 63-65%, în condiţiile în care pe piaţă se găseşte de 10-15%. Doar 10% din marfa traficată este şi confiscată”, explică comisarul Claudiu Cucu, şeful de la Crimă Organizată. La capturarea mărfii au participat 100 de ofiţeri. În 2005, a mai fost confiscată o cantitate impresionantă de heroină: 256 kg. 

Pachetele de heroină  au fost puse în saci  și cărate de mascați
Pachetele de heroină au fost puse în saci și cărate de mascați

Câinii polițiști nu au  putut detecta marfa, din  cauza faptului că  drogurile erau ”îmbibate” cu condimente iuți
Câinii polițiști nu au putut detecta marfa, din cauza faptului că drogurile erau ”îmbibate” cu condimente iuți

Soţul Mariei Marinescu, în puşcărie pentru trafic de cocaină

Heroina era ascunsă în  rezervoarele de combustibil.  Ca să ajungă la ele,  polițiștii le-au tăiat cu  fierăstrăul electric
Heroina era ascunsă în rezervoarele de combustibil. Ca să ajungă la ele, polițiștii le-au tăiat cu fierăstrăul electric


    Acestea sunt valizele  cu cocaină  confiscate de poliţişti
Acestea sunt valizele cu cocaină confiscate de poliţişti

Un transport celebru de droguri a fost pus la cale, în 2013, de soţul creatoarei de modă Maria Marinescu, Frank Colin. 700 kg de cocaină au fost capturate atunci de poliţiştii din Punta Cana, Republica Dominicană. La scurt, timp, Colin a fost arestat la Paris, iar, de atunci, se află într-o închisoare din Marsilia, Franţa. 

La 20 martie 2013, pe pista aeroportului din Punta Cana, Republica Dominicană, trei vehicule de poliţie se apropie de avionul Falcon care urmează să decoleze spre Saint-Tropez. La bord, patru francezi: doi piloţi ai companiei SN THS, un membru al echipajului şi un pasager, Nicolas Pisapia. În avion s-au descoperit 700 kg cocaină, ascunsă bine în valize voluminoase. Plecând de la Pisapia, anchetatorii au ajuns la Frank Colin, un fost bodyguard din cluburile de pe Coasta de Azur, care s-a îmbogăţit ulterior în România în domeniul imobiliar. Apoi, în 2009, s-a însurat cu o femeie celebră în România, creatoarea de modă Maria Marinescu. La 28 martie 2013, Colin a fost luat în custodia poliţiei, apoi pus sub acuzare şi închis. Anchetatorii, citaţi la acea vreme de publicaţia „Le Parisien”, presupun că el este conducătorul traficului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net