După 23 de ani, s-a întors în ţară ca să-şi cunoască mama

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Michaela Bourquin (24 de ani) este o franţuzoaică născută în localitatea Strâmba Jiu, adoptată la vârsta de un an de o familie din Franţa. Tânăra a revenit zilele trecute în România pentru a-şi întâlni rudele.

Michaela Bourquin avea doar un an şi două luni când a fost lăsată de părinţi la orfelinatul din Târgu Cărbuneşti. Subnutrită şi luptându-se să supravieţuiască, micuţa a atras atenţia unor francezi care veniseră, în 1990, în România, cu ajutoare şi care s-au hotărât pe loc să o adopte pe fetiţă. „Era foarte slabă. S-a agăţat cu mânuţele de gâtul prietenei mele, care s-a hotărât pe loc s-o înfieze. Mă bucur foarte mult că s-a întâmplat asta, pentru că Michaela a avut şansa să aibă o nouă viaţă", povesteşte Constanţa Marcu Francois, cea care a înlesnit adopţia.

simeon stalpnicul png

În prezent, părinţii adoptivi sunt pensionari. „Era normal să ştie că este adoptată şi de mică i-am spus acest lucru. Este un copil minunat şi ne-a făcut viaţa fericită", spune Bernadette, mama adop­tivă.

Cu toate că are o viaţă împlinită în Franţa, Michaela şi-a dorit foarte mult să vină în ţară şi să-şi cunoscă familia, care este numeroasă. Sunt, cu toţii, şapte fraţi şi surori. Imediat cum a reuşit să intre în contact cu familia din România, le-a spus părinţilor adoptivi că vrea să vină în Gorj şi să-şi cunoască părinţii, fraţii şi surorile.

Elena, mama biologică a tinerei, nu şi-a putut stăpâni lacrimile când şi-a revăzut fata, după 23 de ani. Michaela a cunoscut-o şi pe Crina, sora ei mai mare

simeon stalpnicul png

Întâlnirea a fost extrem de emoţionantă. „Mă bucur că i-am cunoscut, pentru că mi-am dorit foarte mult acest lucru. Voi învăţa română ca să comunic mai uşor cu ei. Mama este aşa cum mi-am imaginat-o. Aveam o fotografia cu ea din tinereţe, deşi s-a schimbat mult", a mărturisit Michaela.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net