După 294 de zile de libertate, Năstase, iar după gratii

Ultima actualizare:

    Adrian Năstase s-a predat luni seară la Secţia 2 Poliţie pentru a fi încarcerat (Foto: Pappics)
Adrian Năstase s-a predat luni seară la Secţia 2 Poliţie pentru a fi încarcerat (Foto: Pappics)

Are o casă superbă, dar a mai vrut termopane noi şi obiecte unicat din China. Din pricina lor, fostul premier Adrian Năstase ajunge din nou la închisoare, după 294 de zile de libertate. Scăpase cu doar nouă luni, condamnare în alt dosar de corupţie.

Anul trecut, de Sărbători, era după gratii şi cu o rană urâtă la gât, unde se împuşcase ca să scape de închisoare. A fost eliberat în martie 2013 şi a crezut că a scăpat de coşmarul celulei şi de mâncarea la cazan. Şi-a trăit viaţa la maximum, ca să recupereze cele nouă luni de tristeţe. S-a plimbat prin ţări străine, s-a bucurat de clipe plăcute împreună cu familia la vila de la Cornu sau pe Valea Prahovei, a fost la concerte şi la meciuri de fotbal. De Revelion, avea masa bogată şi părea fericit.

2013- A făcut 9 luni de puşcărie în dosarul "Trofeul calităţii". În 20 iunie 2012, Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. La aflarea sentinţei, Adrian Năstase s-a împuşcat în gât. A fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013.

simeon stalpnicul png

Aprilie - Năstase şi familia, la concertul lui Marcel Pavel

simeon stalpnicul png

Ieri, Năstase a venit la tribunal convins că, în sfârşit, va scăpa de procesul Zambaccian, în care a fost citat de zeci de ori în ultimii opt ani. Însă, magistraţii i-au şters zâmbetul de pe buze. Au decis ca fostul premier Adrian Năstase să se întoarcă la puşcărie, pentru patru ani. Şi soţia lui, Dana, a fost condamnată la trei ani, dar nu va merge într-o celulă la penitenciarul de femei Târgşor, ci va fi supravegheată continuu, timp de opt ani. În plus, le vor fi sechestraţi 1,8 milioane de lei, adică circa 400.000 €, şi se va menţine sechestrul asigurator al imobilului din strada Zambaccian.

Mai - A făcut Paştele cu soţia, la Cornu

simeon stalpnicul png

Iulie- Vacanţă cu familia în Mallorca

simeon stalpnicul png

Aseară, la jurul orei 18.00, Adrian Năstase s-a predat la Secţia 2 de Poliţie. El a fost însoţit de avocat şi de fiul cel mare Andrei. Fostul premier ar putea sta în închisoare doar un an şi 4 luni, în loc de 4 ani, adică o treime din noua pedeapsă pentru că e trecut de 60 de ani. Mai mult, dacă se va ţine cont de perioada petrecută deja după gratii, aproape 9 luni, Năstase ar putea ieşi din închisoare peste circa 8 luni.

Septembrie- A fost cu Andrei la meciul România-Ungaria

simeon stalpnicul png

Decembrie - Familia Năstase a făcut Sărbătorile pe Valea Prahovei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

2014- Dosarul Zambaccian. Adrian Năstase a fost acuzat că, „în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de circa 630.000 €, reprezentând contravaloarea unor obiecte importate din China şi şi contravalorea unor termopane puse la imobilele lui Năstase. Ieri s-a dat sentinţa finală.

Poliţiştii l-au dus aseară la Rahova

simeon stalpnicul png

Şi ei sunt la un pas de arest

Alte nume grele din politică ar putea ajunge după gratii în 2014 pentru mită, corupţie, trafic de influenţă.

Liviu Dragnea - fraudă la referendum. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să stabilească, în 10 ianuarie 2014, dacă restituie la DNA, pentru refacerea rechizitoriului, dosarul „Fraudă la Referendum", în care Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, este judecat pentru „folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite". Mai exact, este acuzat că a comis frauude la referendumul pentru suspendarea preşedintelui, din 29 iulie 2012.

Miron Mitrea -mită 520.000 lei. Tot în 10 ianuarie, instanţa supremă va relua discuţiile în dosarul lui Miron Mitrea, fostul ministru al transporturilor în perioada 2000-2004, în prezent deputat. Acesta este acuzat de DNA că a pretins şi primit foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate la un imobil al mamei lui din Voluntari.

Ovidiu Silaghi -şpagă 200.000 de euro. DNA a anunţat în 12 septembrie 2012 că a început urmărirea penală în cazul Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, în perioada mai -decembrie 2012, când a fost ministru al transporturilor. Este acuzat că, în cursul anului 2012, ar fi primit de la omul de afaceri Nelu Iordache 200.000 de euro pentru unele favoruri.

Ion Stan -trafic de influenţă. Deputatul Ion Stan a fost trimis în judecată în 27 februarie 2013, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a pretins sume importante de bani, în schimbul cărora s-ar fi angajat să favorizeze un om de afaceri. Parlamentarul este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi pentru pretinderea sumei de 130.000 de lei. Dosarul se judecă la instanţa supremă, este în faza audierii martorilor acuzării şi are termen în 28 ianuarie.

Corneliu Dobriţoiu -locuinţe de serviciu. Instanţa supremă a început judecarea dosarul în care fostul ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată, pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false. Este acuzat de abuz în serviciu.

Varujan Vosganian şi Adriean Videanu -subminarea economiei. În 2014, procurorii DIICOT vor continua ancheta în dosarul de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale. Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale omului de afaceri Ioan Niculae, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

FOTO EXCLUSIV Cum arăta Adrian Năstase atunci când s-a predat la poliţie

FOTO Adrian Năstase, condamnat astăzi la 4 ani de închisoare cu executare. «Pedeapsa e o răzbunare murdară»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net