După 6 ani de anchetă, cazul „Ciomu 2” ajunge în instanţă. Bărbatul din Buzău cu penisul amputat crede că nu mai prinde sfârşitul procesului

Ultima actualizare:

    Costică Maloreanu (60 ani) așteaptă să i se facă dreptateFoto: adevarul.ro
Costică Maloreanu (60 ani) așteaptă să i se facă dreptateFoto: adevarul.ro

Costică Maroleanu, buzoianul rămas fără penis la vârsta de 54 de ani, în urma unei erori medicale, a ajuns în instanță. Dosarul penal pentru vătămare corporală gravă a ajuns pe masa judecătorilor, după șase ani de anchetă. Primul termen este programat mâine, pe 9 februarie 2021.

La sfârșitul anului 2014, Costică Maroleanu s-a internat în spitalul judeţean cu simptomele unei insuficienţe renale. După montarea greșită a unei sonde urinare, bărbatului i s-a iritat şi ulterior umflat organul genital, suferind dureri şi chinuri groaznice. A fost făzut de un medic după multe zile, iar organul sexual era în cea mai mare parte cangrenat. La două luni de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti, unde specialiştii i-au amputat penisul, astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul, scrie adevarul.ro.

Mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis   

S-au scurs șase ani de atunci și bărbatul nu a fost despăgubit în nici un fel, nimeni nu a plătit pentru faptul că a fost lăsat fără penis de medicii de la Spitalul Județean Buzău. Singura alinarea a suferinței fizice și psihice a lui Costică Maroleanu este faptul că a câştigat un prim proces în civil, judecătorii hotărând că mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis. Deşi bărbatul a cerut prin intermediul avocaţilor despăgubiri record de 500.000 de euro în cadrul procesului civil, nu a primit nici un leu ca titlu de despăgubire pentru suferinţele şi umilinţele îndurate.

”Nu știu dacă mai pot lupta până la capăt”  

A fost o luptă epuizantă prin tot felul de comisii şi chiar prin instanţele civile, ani la rând. Astfel, acum nu mai crede că va apuca sentința în procesul care va începe mâine: ”Eu, acum, mai cred că se va face vreodată dreptate şi că cei care au greşit vor fi pedepsiţi? E puţin probabil ca voi supravieţui până la sfârşitul acestui proces. Nu ştiu dacă mai pot lupta până la capăt, mai ales că între timp starea mea de sănătate s-a deteriorat foarte mult”, spune Maroleanu.

Umilințele prin care a trecut bărbatul s-au accentuat în 2017, când comisia din cadrul DSP Buzău a concluzionat, în urma anchetei efectuate, că tratamentul a fost aplicat corect, singura problemă fiind cea a personalului insuficient în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când buzoianul a ajuns la spital. Însă, acest document a fost anulat de judecători, care au stabilit că bărbatul căruia i-a fost amputat organul genital în urma unei infecţii căpătate după o intervenţie la unitatea medicală în cauză a fost victima unui malpraxis. Astfel, în vara lui 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale „in personam“ pentru vătămare corporală, împotriva a patru cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

S-a stabilit, de asemenea, că ancheta va fi continuată după ce o comisie de specialitate organizată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală se va pronunţa asupra unor aspecte din expertiza iniţială efectuată în cauză, contestată de toate părţile implicate. Pentru că, timp de doi ani în dosar nu s-a întâmplat ceva relevant, în martie 2019, Costică Maroleanu, prin intermediul avocatului, a contestat în instanţă durata cercetării penale, iar un complet al Judecătoriei Buzău i-a admis contestaţia. Abia acum va începe procesul. 

Citește și: 

Un buzoian a rămas fără penis din cauza unei erori medicale

Astea sunt cele mai mari greșeli medicale din toate timpurile

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net