După ce a „tocat” 10 milioane de euro pe piste de biciclişti impracticabile, Oprescu face altele la şosea

Ultima actualizare:

Bucureştiul are în prezent peste 100 km de piste pentru biciclişti. Aproape toate traseele au fost trasate însă pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonală. Multe piste destinate bicicliştilor trec prin staţiile de autobuz ori au în calea lor o sumedenie de obstacole: maşini parcate neregulamentar, gropi în asfalt, buticuri, arbori ori stâlpişori metalici, ceea ce le face impracticabile. Municipalitatea a investit nu mai puţin de zece milioane de euro pentru realizarea lor în ultimii patru ani, însă investiţia s-a dovedit a fi inutilă.

La solicitarea mai multor organizaţii neguvernamentale edilii au decis să identifice în Capitală zone în care aceste piste pot fi trasate pe carosabil. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat ieri seară, în cadrul unei întâlniri cu organizaţiile neguvernamentale, că primăria va face piste la şosea, însă doar acolo unde studiile vor arăta că e sigur. „Vreau să fie foarte clar că doresc, am obligaţia şi cred că trebuie să îi protejez pe oameni, şi nu să îi strivesc între indisciplina şi iresponsabilitatea unor şoferi. Vom face aceste piste, însă numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva că se poate, că este sigur”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Conform edilului general, în present se lucrează la elaborarea unui proiect-pilot pentru realizarea unei piste continue pentru biciclişti pe axa nord-sud a Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net