După o nuntă de coșmar, doi miri din Brașov au primit daune morale de 10.000 de euro. Ce vină a avut restaurantul

Ultima actualizare:

    Cei doi miri au primit daune morale după ce le-a fost stricată nuntaFoto: adevarul.ro
Cei doi miri au primit daune morale după ce le-a fost stricată nuntaFoto: adevarul.ro

Cea mai frumoasă zi din viața a doi tineri din Brașov s-a trasformat, în urmă cu doi ani, într-o nuntă de coșmar. După lupta în instanță, între miri și restaurantul unde a avut loc petrecerea, cei doi tineri au primit o despăgubine de 10.000 de euro.

Cei doi miri nu și-au achitat costurile nunții la restaurantul unde aceasta a avut loc. Motivul? În timpul petrecerii, mireasa, nașa și alți 29 de invitați au ajuns la spital cu probleme digestive după ce au consumat preparatele servite la restaurant. Mireasa a revenit la propria petrecere la sfârșit, asistând la tăierea tortului cu branula în mână. 

Firma care deţine local pentru nunţi a dat în judecată cuplul, cerând judecătorilor să îi oblige pe miri să achite costurile nunţii cu peste 400 de persoane care a avut loc în iulie 2018 şi pe care aceștia au refuzat să o plătească. În proces, firma a arătat că între părţi a fost încheiat un contract de prestări servicii pentru organizarea unui eveniment, preţul fiind stabilit în funcţie de numărul de persoane, iar mirii refuză să achite serviciile prestate, scrie adevarul.ro

Mirii au cerut în instanță daune morale de 40.000 de euro      

Mirii daţi în judecată au contraatacat printr-o cerere reconvenţională, cerându-le judecătorilor nu doar să fie scutiţi de la plata cheltuielilor cu nunta, ci şi obligarea restaurantului la plata unor daune morale în valoare de 40.000 de euro.

Mirii au arătat că nunta de vis le-a fost transformată într-un coşmar, mireasa, nașa şi 29 de invitaţi ajungând în ziua nunţii la spital cu probleme digestive din cauza mâncării servite la restaurant. Martorii audiaţi în dosar au declarat în proces că „persoanele afectate au ocupat atât toaleta bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor, au ieşit în parcarea localului şi au folosit casa de oaspeţi pusă la dispoziţia mirilor, simptomele manifestate fiind unele acute şi violente, în principal, de regurgitare”.   

Mireasa a revenit la finalul nunții, cu branulă în mână             

În urma procesului şi a documentelor care arată că DSP şi Protecţia Consumatorului a descoperit o serie de nereguli la restaurant, Judecătoria Braşov a respins cererea restaurantului şi a admis cererea reconvenţională a mirilor, obligând firma care deţine restaurantul să le achite mirilor daune morale de 10.000 de euro.

„Sunt de reţinut suferinţele fizice suportate de intervenientă în timpul nunţii, pe o durată considerabilă a acesteia (declanşarea simptomelor a avut loc la numai 2-3 ore la începutul evenimentului, iar mireasa a revenit numai la final pentru momentul servirii tortului, şi atunci, cu branulă în mână), suferinţele psihice şi emoţionale, constând în neputinţa de a participa la propria nuntă, de a vedea cum mulţi alţi invitaţi sunt afectaţi de simptome digestive, cum întreaga desfăşurare a evenimentului a fost deturnată de la cursul firesc. Tot astfel, mirele a suportat suferinţe psihice şi emoţionale în a petrece evenimentul fără mireasă, cunoscând că aceasta se simte rău şi chiar că a avut nevoie de îngrijiri la spital, în a încerca să stabilizeze situaţia creată, în a vedea cum nunta sa este departe de a se desfăşura într-o atmosfera de veselie, cum ar fi fost firesc”, arată Judecătoria Braşov în sentinţa care nu este definitivă. 

Citește și: 

Lovitură dură pentru iubitorii de mititei din Capitală. «La Cocoșatu» și «La Gil», închise de ANPC

Carne stricată și multă mizerie la Carrefour. ANPC vrea să închidă două magazine

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net