După salarii tăiate, vin şi concedieri la bugetari?

Ultima actualizare:

    Veşti proaste anunţate zi de ziFoto: Mediafax
Veşti proaste anunţate zi de ziFoto: Mediafax

Reforma fiscală aduce zi de zi noutăţi, explicaţii, reveniri, contraziceri. Nimeni nu mai înţelege nimic. Cert este un lucru: bine n-are cum să fie! După ce au aflat că salariile de luna aceasta, aferente lui ianuarie, vor veni mult subţiate, bugetarii stau acum cu frica-n sân că vor fi daţi afară!

Desfiinţare posturi. Reporterii de la hotnews.ro au anunţat ieri o veste-şoc pentru bugetari. Guvernul Dăncilă elaborează un proiect de reorganizare şi comasare a unor instituţii şi agenţii guvernamentale, au declarat surse politice pentru hotnews.ro. Proiectul va duce la dispariţia unor instituţii, precum şi la posibile concedieri de bugetari. Primele două ministere luate în vizor sunt Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii, potrivit surselor citate. Reprezentanţii Ministerului Muncii au reacţionat ieri după ce această veste a fost făcută publică, negând orice reducere de personal.Salarii grefieri. Tot ieri, ministrul Lia Olguţa Vasilescu a “făcut lumină” şi în cazul salariilor grefierilor. Ea a anunţat că salariile grefierilor au fost calculate greşit de cei de la Resurse Umane şi a susţinut că veniturile acestora nu aveau cum să scadă în urma aplicării legii privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.  Grefierilor “li se calculează greşit salariile şi se interpretează greşit legea”, a declarat ministrul muncii, precizând că ghidul de calculare e publicat pe site-ul ministerului “de o lună de zile”, iar “cei de la Resurse Umane puteau să îl consulte”. “Pur şi simplu cineva a calculat greşit şi poate ar trebui să îşi asume răspunderea”, a continuat aceasta. În replică, liderul sindical “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, critică afirmaţiile ministrului, care “de fapt dezinformează cetăţeanul român”.Contribuţii în IT. Tot reporterii hotnews.ro au pus mâna ieri şi pe proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se va reglementa situa­­ţia angajaţilor din IT. Noul Guvern vrea ca statul să suporte o parte din contribuţiile de asigurări de sănătate pentru aceşti salariaţi, care beneficiază de scutire de impozit pe venit.

Au «atacat» Ministerul Finanţelor cu avioane de hârtie

Un protest inedit a avut loc ieri în faţa Ministerului Finanţelor Publice din Capitală. Mai mulţi tineri au făcut avioane din foile cu celebra Declaraţie 600, pe care le-au lansat spre clădirea instituţiei. Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe reţelele socială, unde iniţiatorii au scris că “Este timpul să facem Declaraţia 600 să zboare! Este important să ne facem vocea auzită, să cerem o soluţie definitivă la haosul creat de Declaraţia 600. Vom trimite ministrului Teodorovici declaraţia, dar nu prin intermediul funcţionarilor de la ANAF, ci pe calea aerului”. Guvernul a decis amânarea depunerii declaraţiei 600 până pe 15 aprilie, promiţând că va găsi soluţii astfel încât să se depună o singură dată şi să se plătească tot o dată pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net