După victoria obținută în CEx, Liviu Dragnea vrea remanierea Guvernului. Iată care sunt miniștrii vizați!

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea dorește remanierea Guvernului Foto: Arhivă personală
Liviu Dragnea dorește remanierea Guvernului Foto: Arhivă personală

După ce a fost convocată o ședință a Comitetului Executiv PSD, cu scopul de a discuta problemele disputei iscate între președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dar și pentru că acest conflict a facilitat formarea mai multor tabere în PSD, unele voci cerând chiar demisia lui Dragnea, în urma votului, acesta a din urmă a ieșit învingător.

După ce Liviu Dragnea a mai câștigat teren în PSD și s-a văzut învingător, se pare că, în prezent, planul acestuia este de a-i „pune la punct” pe cei care l-au „atacat” și au dorit ca el să părăsească funcția de lider al partidului. Astfel, se pregătește o serioasă remaniere guvernamentală, conform informațiilor oferite de Digi 24. Iată care sunt miniștrii vizați, care ar putea pleca din Guvern!

Liviu Dragnea își dorește o remaniere a Guvernului, iar o treime dintre miniștri au posturile în pericol. Prim-ministrul Dăncilă face deja o evaluare, care va fi dezbătută într-un nou Comitet Executiv, după referendumul de la începutul lui octombrie.

Disidenţii din PSD sunt nevoiți să recunoască înfrângerea și să accepte repercusiunile. După ce Liviu Dragnea a rămas la conducerea partidului, acesta își pregătește următoarea mutare: schimbarea mai multor miniştri, unii sprijiniţi chiar de cei care au vrut să îl înlăture de la putere. Cel puţin opt nume sunt pe lista în cauză. 

Conform sursei anterior menționate, primul pe lista de posibili remaniaţi este vicepremierul Paul Stănescu, care, de altfel, este şi unul dintre iniţiatorii mişcării disidente din formaţiunea de guvernare. Vicepremierul Paul Stănescu, care este şi ministru al Dezvoltării, riscă să fie remaniat după ce s-a situat în fruntea contestatarilor lui Liviu Dragnea.

George Ivaşcu, ministrul Culturii, susţinut în Guvern de Gabriela Firea, ar putea să rămână şi el fără funcţie. Pe lista neagră apar şi ministrul Transporturilor, Lucian Șova, căruia preşedintele PSD îi reproşează că şantierele autostrăzilor avansează cu „frâna de mână trasă”, plus ministrul Sportului, Ioana Bran, şi cel de la Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Titularul de la Educaţie, Valentin Popa, are postul ameninţat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, după ce a dat un ordin de ministru ce obligă elevii maghiari să înveţe cu profesori de limba română.

Ministrul de Externe şi cel de la Justiţie sunt sprijiniţi de ALDE, dar criticaţi de multe voci din PSD. Partenerii de guvernare i-au transmis deja un mesaj limpede lui Liviu Dragnea: să îi lase în pace pe Teodor Meleşcanu şi pe Tudorel Toader.

Opoziţia nu se mulţumeşte doar cu schimbarea câtorva miniştri, însă. „Primul remaniat ar trebui să fie primul ministru, care la fiecare prezenţă publică mai comite câte o gafă”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban, președintele PNL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net