“A durat doar 30 de secunde”. Directorul colosului ALRO Slatina, în izolare după de a intrat în contact cu un bărbat infectat cu SARS – CoV - 2

Ultima actualizare:

    "Am fost testat și aștept rezultatul", mărturisește Gheorghe Dobra, director la ALRO SlatinaFoto: Gazeta Nouă
"Am fost testat și aștept rezultatul", mărturisește Gheorghe Dobra, director la ALRO SlatinaFoto: Gazeta Nouă

Gheorghe Dobra, directorul-general al combinatului ALRO Slatina, se află în izolare la domiciliu de pe 14 aprilie. El a aflat că un fost angajat cu care a intrat în contact a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus

Un bărbat de 57 ani este ultimul caz confirmat cu COVID - 19 în Olt. În week-end, el a ajuns la spital cu simptome specifice, iar la începutul săptămânii a venit şi rezultatul: test pozitiv pentru noul coronavirus. La ancheta epidemiologică s-a stabilit că mai multe persoane au intrat în contact cu bărbatul internat acum la spitalul din Slatina, printre care şi directorul ALRO, dar şi un renumit medic cardiolog din oraș, care l-a întâlnit pe pacient tot în context privat.

Contactul cu vecinii veniți din Anglia

Pacientul infectat este un fost angajat al ALRO S.A. şi e cunoscut drept „omul de curte“ al şefului ALRO, spun surse din cadrul societăţii. Fiul său lucrează în aceeaşi societate şi se află în prezent în izolare. Până să se afle rezultatul testului pentru pacientul internat, fiul pacientului a mers o zi la muncă. Sursa de coronavirus în cazul bărbatului de 57 ani este contactul cu vecinii săi, o întreagă familie din Slatina confirmată cu noul coronavirus şi tratată în spital. Familia respectivă e alcătută dintr-un copil de un an şi două luni, din părinţii şi din bunicii puștiului. Cuplul de tineri şi copilul au venit din Anglia şi au fost plasaţi, doar teoretic, în izolare la domiciliu.

“A deschis portiera, a luat pachetul și a plecat”

Contactat telefonic, directorul de la ALRO a confirmat situaţia. „Mă simt bine, n-am simptome”, declară Dobra pentru “Adevărul”, explicând că episodul a durat câteva zeci de secunde şi s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute. „I-am dat nişte dulciuri pentru nepot, o cutie de dulciuri pentru nepot. Am pus cutia pe scaunul din dreapta, dânsul a luat-o şi-atât. Am fost testat şi aştept rezultatul. (...) Am avut mască, am avut mănuşi, şi el a avut mască, am fost foarte protejaţi. A durat 30 de secunde. A deschis portiera, a luat pachetul şi a plecat. Am figurat contact la ancheta epidemiologică“, adaugă Dobra.

Au primit mănuși și măști

Producătorul de aluminiu din Slatina lucrează în program normal, nu s-a restrâns activitatea, însă de mai bine de o lună s-a pus la punct un sistem intern de control şi de triaj. Angajaţii semnează la începutul fiecărei săptămâni o declaraţie pe proprie răspundere, în care menționează dacă au intrat în contact cu persoane venite din zonele roşii sau galbene. Din cei aproximativ 3.000 angajaţi, 20 - 30 sunt plasaţi, din astfel de motive, în izolare la domiciliu, fiind anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică. Întreg personalul a primit şi măşti, şi mănuşi de protecţie, atât pentru incintă, cât şi pentru drumul spre şi dinspre la serviciu, iar programul de lucru a fost decalat în anumite sectoare, astfel încât să se întâlnească, la venire şi la plecare, cât mai puţini angajaţi.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net