Dus la groapă cu lăutari, într-un camion învelit în mătase

Ultima actualizare:

    Poliţiştii s-au mobilizat  pentru ca alaiul  să nu încurce circulaţia
Poliţiştii s-au mobilizat pentru ca alaiul să nu încurce circulaţia

Funeralii cu lăutari, mese întinse şi falduri de mătase! Înmormântarea lui Florin Cristofan, zis Paris, liderul romilor din Focşani, a blocat circulaţia pe străzile oraşului. Romi din toată ţara au însoţit cortegiul, iar rudele decedatului au purtat tricouri imprimate cu chipul acestuia şi cu mesajul “Nu te vom uita niciodată”.

Zeci de persoane l-au condus la groapă, joi după-amiază, pe Florin Cristofan, care s-a stins pe 1 iunie, din cauza unor probleme cardiace. Pentru această înmormântare, la care au venit oameni din toată ţara, dar şi din străinătate, poliţia s-a mobilizat, mai ales că familia a dorit ca bărbatul să fie dus la cimitir conform obiceiului, cu alai mare, cu lăutari la căpătâiul mortului şi cu caleaşcă. 

Rudele şi prietenii şi-au jelit mortul cu lăutari, cu mese întinse şi cu porţi deschise, scrie monitorulvn.ro. La căpătâiul lui Paris au cântat, în cele cinci seri de priveghi, lăutari faimoşi, printre care Ştefan de la Bărbuleşti, Sorinel Puştiu şi Tzanca Uraganul. Trupul neînsufleţit a fost depus încă de sâmbătă în vila răposatului de pe strada Coteşti. 


    Drumul cortegiului  a fost deschis de  o caleaşcă albă
Drumul cortegiului a fost deschis de o caleaşcă albă


    Sicriul, purtat  într-un camion cu  tabloul decedatului  pe cabină
Sicriul, purtat într-un camion cu tabloul decedatului pe cabină

Sicriul a fost dus ieri spre cimitir într-un camion decorat cu mătase albă şi mov. Pe cabina autovehiculului trona un tablou mare al răposatului. Drumul cortegiului a fost deschis de o caleaşcă albă, trasă de un cal negru de rasă. În jurul orei 17.00, Poliţia Focşani a oprit circulaţia pe bulevardul Unirii, şoferii fiind direcţionaţi pe străduţele laterale. Paris a fost înmormântat la Cimitirul Sudic din Focşani. 


    Liderul romilor  a fost condus  la Cimitirul Sudic  din Focşani
Liderul romilor a fost condus la Cimitirul Sudic din Focşani

Click! spune

Florin Cristofan, în vârstă de 53 de ani, era cunoscut drept liderul comunităţii de romi din Focşani. El a murit vineri, 1 iunie, la Spitalul Judeţean, în secţia Terapie Intensivă, după ce suferise un infarct în maşina sa. Rudele sale spun că Paris nu suferea de nici o boală. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net