E atât de cald că s-au băgat şi dromaderii la umbră

Ultima actualizare:

    Foto: Roberto Sălceanu
Foto: Roberto Sălceanu

Canicula nu a toropit doar oamenii. Chiar şi animalele de la cea mai mare grădină zoologică din România, cea de la Băneasa, nu se simt prea bine.

Animalele de la Zoo Băneasa supravieţuiesc greu caniculei de zilele acestea
Animalele de la Zoo Băneasa supravieţuiesc greu caniculei de zilele acestea

Învinşi de soarele arzător, majoritatea „chiriaşilor” din cuşti, de la cămile la lupi sau urşi zăceau ieri ascunşi iar îngrijitorii încercau să îi fortifice cu ceaiuri sau meniuri bazate pe fructe.Printre cei mai nefericiţi păreau a fi tigrii siberieni care se învârteau nervoşi prin cuşti şi îşi tot schimbau poziţia în căutarea petelor de umbră. Din timp în timp se frecau de zăbrele dar nici răcoarea fierului nu mai era de vreun folos.

Lupii de Alaska şi ursul păreau un pachet de nervi, urletele lor stârnind fiori. Raţele, pelicanii, călifarii şi gâştele se împărţiseră deja în două tabere: unele la umbră sfârşite de puteri iar altele în apă unde pentru a se răcori organizau adevărate bătălii navale.


    Foto: Roberto Sălceanu
Foto: Roberto Sălceanu

Pitite sub un pom, cele două exemplare de cămile dromader pierduseră şi ele lupta cu razele soarelui. La reptile sau la păsările exotice aerul condiţionat duduie non-stop iar săracele aparate suprasolicitate se zguduie din toate şuruburile. „Am adaptat mâncarea unor animale la capriciile vremii. Celor mai vulnerabile, le-am introdus în masa zilnică fructele proaspete şi ceaiurile pentru a le fortifica”, ne-a povestit biologul grădinii, Georgeta Moţea. 

Azi va fi cea mai toridă zi din an

Va fi cea mai călduroasă zi din acest an. Temperatruile vor urca până la 37...38 de grade, spun meteorologii. Ieri, au fost frecvent 35 de grade în sudul ţării, iar cea mai ridicată valoare s-a înregistrat la Slobozia, 36 de grade. Azi, va fi şi mai cald. „Într-adevăr, miercuri ca fi caniculă, cu temperaturi frecvente de 35 de grade, dar este posibil să se înregistreze local şi 38 de grade, în sudul ţării sau în Lunca Dunării. Joi va fi tot o zi toridă, chiar şi vineri. Nu este nimic anormal pentru luna august, însă indicele de disconfort va fi peste 80 de unităţi în aproape toată ţara”, ne-a explicat Alina Şerban, meteorolog ANM. (Marina Dohi) 


    Foto: Roberto Sălceanu
Foto: Roberto Sălceanu

Şi-au pus piscină în casă să scape de pârjol

Studenţii chinezi din oraşul Wuhan se răcoresc pe caniculă în piscine gonflabile pe care şi le-au instalat în casă. Ei au recurs la această metodă, fiindcă temperaturile au ajuns în zonă la 50 de grade Celsius. Nu mai puteau să reziste de căldură, aşa că şi-au instalat piscinele în cameră şi stau toată ziua numai în apă. Şi-au pus măsuţe în gonflabile şi se distrează la calculator. Ba chiar şi dorm în piscinele cu apă! 

FLASH news:

-Numărul oamenilor care au cerul ajutorul Salvării a fost în creştere, pentru că mulţi au evitat să iasă în stradă pe caniculă. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI) a înregistrat, ieri peste 500 de apeluri, din care 240 au fost urgenţe medicale. 25 de persoane au leşinat în stradă. 

-Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume. 

-ISU recomandă ca în această perioadă să nu dea foc miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale, întrucât flăcările se pot extinde necontrolat foarte repede şi pot provoca pagube însemnate. 

-Trenurile ar putea avea întârzieri la destinaţie de 30-60 de minute, în medie, din cauza limitărilor de viteză introduse din cauza caniculei, a anunţat ieri CFR. De regulă, în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade C.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net