Meteorologii au anunțat pentru azi cod galben de instabilitate atmosferică în Moldova și în nordul Munteniei. În aceste zone se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În restul teritoriului vom avea însă parte de vreme caldă și frumoasă, cu temperaturi de vară. Ce este important de știut: din weekend vremea va intra într-un ușor proces de răcire, iar termometrele nu vor arăta maimult de 22 de grade Celsius.


Cod galben de instabilitate atmosferică în Moldova și la munte

  • Interval de valabilitate: 14 septembrie, orele 12:00- 22:00
  • Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului. În restul țării vom avea parte de o vreme frumoasă, cu soare și temperaturi ridicate, de vară.

CITEȘTE ȘI DESPRE CUM VA FI VREMEA ÎN SEPTEMBRIE

 
 
Loading...