E oficial! Astra Asigurări este în faliment

Ultima actualizare:

    Astra Asigurări va intra în faliment, au decis magistrații
Astra Asigurări va intra în faliment, au decis magistrații

Tribunalul București a aprobat cererea de faliment emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra Astra Asigurări. Decizia nu este definitivă.

În luna august, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să ridice autorizația de funcționare a societății Astra Asigurări și să solicite falimentul companiei. Măsura a venit după o perioadă de un an și jumătate în care asigurătorul, controlat de Dan Grigore Adamescu, s-a aflat în administrare specială, potrivit profit.ro.

Dan Adamescu este la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare
Dan Adamescu este la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare

Potrivit celor susținute de ASF în instanță și confirmate de rapoartele administratorului special, compania ar fi avut nevoie de un aport de capital de 891 de milioane de lei pentru a reintra în normele legale privind solvabilitatea, scrie adavarul.ro.

Avocatul ASF a mai arătat în instanță că, la momentul formulării cererii de faliment, Astra avea toate conturile poprite și se afla în imposibilitatea de a-și achita obligațiile, fapt care ar fi fost confirmat și de conducerea executivă a companiei.

Astra avea 1,8 milioane de clienți care dețineau 2,5 milioane de polițe de asigurare. ASF a cerut în august să ceară intrarea în faliment a Astra, companie aflată în administrare specială, după ce compania nu a reuşit să strângă 425 de milioane de lei, necesari pentru o majorare de capital.

Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014.

În cazul declanşării falimentului, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) va prelua plata despăgubirilor.

La momentul ridicării licenţei, compania avea un coeficient de lichiditate de doar 0,01, de 100 de ori mai mic decât limita minimă impusă de ASF.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net