E oficial! Punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, de la 1 iulie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vor lua pensionarii mai mulți bani din 1 iulie? FMI a recomandat Guvernului să amâne această măsură anunțată în programul de guvernare. Iată că ministrul muncii, Lia-Olguța vasilescu, dă asigurări că majorarea se va face.

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat că va respecta programul de guvernare şi va mări punctul de pensie la 1.000 de lei începând cu data de 1 Iulie, deşi oficialii FMI au recomandat guvernului să amâne majorarea.

”De la întâi iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere, să o schimbăm, să amânăm legea salarizării unitare sau toate celelalte măsuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. Asta nu înseamnă că noi ne uităm cu mai puţin respect către FMI sau către Comisia Europeană sau către alte instituţii internaţionale, dar, nu putem să nu observăm faptul că toate prognozele în ceea ce priveşte România în ultimii ani, atât ale Comisiei Europene cât şi ale FMI au fost greşite. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Click! spune

De la 1 ianuarie 2017, pensiile au fost indexate cu 5,27%, iar cele sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate cu 16%. De asemenea, de la 1 martie, pensia minimă garantată a crescut la 520 de lei, de la 400 de lei. Acum, punctul de pensie este de 917 lei şi va creşte la 1.000 de lei de la 1 iulie.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net