E oficial! Rovana Plumb este noul ministru al educației

Ultima actualizare:

    Rovana Plumb este noul ministru interimar al educațieifoto: facebook
Rovana Plumb este noul ministru interimar al educațieifoto: facebook

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți (2 octombrie), decretul de desemnare a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al educației, în urma vacantării postului odată cu demisia Valentin Popa.

Este oficial! Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți (2 octombrie), decretul de desemnare a Rovanei Plumb (58 ani) în funcția de ministru interimar al educației, scrie hotnews.ro. Fotoliul a rămas liber după ce Valentin Popa și-a dat demisia, pe 27 septembrie.

Rovana Plumb este al 24-lea ministrul al educației din 1990, până în prezent. Va putea ocupa postul de interimar cel mult 45 de zile.

Valentin Popa și-a dat demisia

Valentin Popa, ministrul Educației, și-a anunțat în 27 septembrie demisia din funcție. Decizia a venit la scurt timp după o discuție cu Liviu Dragnea, care l-a convocat la discuții după ce UDMR a suspendat protocolul cu PSD ca urmare a prevederilor ordonanței privind predarea limbii române la clasele maghiare. După discuția cu ministrul, Liviu Dragnea a declarat că nemulțumirile liderului UDMR sunt întemeiate.  Valentin Popa fusese numit la conducerea Ministerului Educației în ianuarie 2018 și pe parcursul mandatului s-a confruntat cu un nou scandal al  manualelor, cele din clasa a VI-a, pline de greșeli.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net