E oficial! Uite cum călătorești fără viză în Canada de la 1 decembrie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Va fi mai ușor să călătorim în Canada, după 1 decembrie. Autorităţile din Țara Arțarului intenţionează să elimine cerinţa obligativităţii vizelor pentru români pentru şederi de până la 6 luni.

Dacă doriți să vizitați rudele sau prietenii din Canada, o puteți face mai ușor din 1 decembrie. Ministerul de Externe informează că de la această dată românii vor putea călători pentru maximum 6 luni în Canada în scop turistic, vizitarea familiei / cunoştinţelor sau pentru afaceri, indiferent de tipul paşaportului deţinut.

Decizia autorităţilor canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, început la 1 mai, când anumite categorii de cetăţeni români au început să beneficieze de acest regim (deţinătorii unei vize de rezidenţă temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA).

MAE subliniază faptul că persoanele care intenţionează să intre în / tranziteze Canada pe calea aerului ulterior datei de 1 decembrie 2017 au obligația să obţină în prealabil o Autorizaţie electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization – eTA). Autorizaţia electronică de călătorie  (eTA) are o valabilitate de 5 ani sau, după caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului. Obţinerea autorizaţiei electronice de călătorie se va putea realiza doar online, la adresa: canada.ca/eTA-Romania. Data şi ora exactă la care autorizaţia electronică de călătorie (eTA) va fi accesibilă cetăţenilor români vor fi comunicate în timp util, precizează MAE.

Cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA).

Cetățenii români care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să exercite activități lucrative, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Vizele se obţin de la orice misiune diplomatică sau oficiu consular canadian din străinătate.

La această dată, în provincia Ontario (la Toronto) locuiesc peste 40.000 de români, în provincia Quebec (la Montreal) peste 30.000, iar la Vancouver -peste 30.000 de români.

Atenţionări speciale

Nu aveți nevoie de Autorizație de Călătorie Electronică dacă ați obținut, deja, o viză de intrare în Canada și aceasta este încă valabilă.

Obțineți Autorizație de Călătorie Electronică, în timp util, înainte de a vă deplasa spre aeroport.

Completați online, cu atenție, toate rubricile și introduceți datele personale exact așa cum sunt menționate în pașaport.

Taxa pentru obținerea Autorizației de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni și trebuie plătită în momentul completării aplicației online. Asigurați-vă că aveți un card valabil de tipul: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES sau card de debit de tipul  Visa Debit, JCB, Interac.

Nu depășiți perioada de ședere legală de 6 luni, altfel riscați să primiți un ordin de îndepărtare de pe teritoriul Canadei și să întâmpinați dificultăți în obținerea unei noi Autorizații de Călătorie dacă doriți să reveniți pe teritoriul Canadei.

Respectați legislația canadiană și nu modificați scopul declarat al călătoriei, în caz contrar Autorizația de Călătorie Electronică poate fi suspendată.

În situația în care vă deplasați în Canada însoțiți de mai mulți copii minori este necesar să completați câte un formular pentru obținerea eTA pentru fiecare dintre aceștia.

Cererea pentru extinderea perioadei de şedere în Canada trebuie făcută cu trei săptămâni înainte de expirarea termenului de şedere.

Vizele în scop de studii şi de muncă se acordă numai pe timp limitat. În România, vizele se pot obţine de la Ambasada Canadei din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net