E plin la mare în septembrie! Hotelurile sunt ocupate în proporție de 80%

Ultima actualizare:

    Românii își continuă vacanța la mare și în septembrie
Românii își continuă vacanța la mare și în septembrie

Voucherele de vacanță au salvat sezonul estival în acest an. Hotelurile sunt ocupate în proporție de 80%, iar mai mult de jumătăte dintre turiștii veniți pe litoralul românesc au achitat sejurul cu tichete de vacanță emise anul trecut, a căror valabilitate a fost prelungită până în mai 2021. Cu tichete s-au cazat și în aceste prime zile din septembrie, când vremea este la fel de frumoasă ca în august.

Fără cazările cu vouchere, hotelierii de pe litoral, care și așa au avut cu 30% mai puțini clienți decât anul trecut pe durata întregului sezon, ar fi intrat în colaps, arată o analiză a Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA).

Aceasta solicită Guvernului să emită vouchere de vacanță și în acest an, pentru ca turiștii să-și permită să meargă în vacanțe interne și în 2021.

E plin la mare în septembrie! Hotelurile sunt ocupate în proporție de 80%, camerele fiind plătite cu vouchere

”Voucherele au salvat turismul intern în acest sezon, pentru că în pandemie mulți români n-au mai avut bani, dar unii dintre ei rămăseseră cu vouchere de anul trecut. E nevoie ca statul să emită și anul acesta vouchere și așteptăm să se bugeteze acest lucru cât mai repede, pentru că deja pregătim sezonul 2021 și suntem într-o incertitudine totală, neștiind cum să ne facem caculele și pe baza căror estimări să lansăm pachetele early booking atât noi, cât și marii tour-operatori din piață care vând litoralul românesc. Fără vouchere, turismul intern va fi grav afectat în 2021, mult mai mult ca în acest an, luând în considerare și urmele lăsate de pandemie în buget”, a declarat Nicolae Bucovală, președintele OPMCTA.

În luna iulie, 37% dintre hoteluri erau ocupate

Până pe 15 iulie, hotelurile de pe întreg litoralul românesc atinseseră un grad mediu de ocupare de 37%, nereușind să-și acopere nici măcar costurile de funcționare.

Asta după ce în luna mai și în prima parte din iunie nu au putut primi turiști, pentru că nu fuseseră emise normele de funcționare.

Prin comparație, anul trecut, pe 15 iulie, gradul mediu de ocupare pe litoral se ridica la 75%. Abia după jumătatea lunii iulie, atunci când au aflat că va fi o cvasi-relaxare, românii au început să vină în număr mai mare la mare.

”Într-adevăr, august a fost o lună bună, cu o scădere a numărului de turiști cu doar 10% comparativ cu anul trecut. Trendul ascendent a continuat și în luna septembrie, când am ajuns să fim egali cu luna septembrie a anului trecut ca grad de ocupare a hotelurilor deschise. Pentru că trebuie spus că nu toate au rămas deschise, din păcate, sub presiunea financiară a primelor trei luni. Acum, în aceste prime zile din septembrie, gradul de ocupare al hotelurilor funcționale de pe litoral este undeva la 80%”, a declarat Bucovală.

Mai puțin turiști la mare decât anul trecut

Cu toate acestea, pe litoral au venit în acest sezon cu 30% mai puțini turiști decât anul trecut, contrar celor declarate de ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a afirmat că în această vară turismul intern a avut încasări mai mari decât anul trecut.

De altfel, chiar și Institutul Național de Statistică a contrazis cu cifre clare declarația ministrului.

”Nu știu dacă ieșirea lui Virgil Popescu a fost întâmplătoare. Poate că HoReCa nu va mai ajunge să acceseze mult laudatele și așteptatele granturi pe care ni le-a acordat Uniunea Europeană? se întreabă Bucovală. Există hoteluri, atât în sudul litoralului, cât și în Mamaia, care nu s-au deschis deloc în acest sezon, fie pentru că le-a fost teamă să deschidă, fie pentru că n-au avut resursele financiare. IMM Invest a devenit funcțional și a alocat banii efectiv mult prea târziu. Industria HoReCa are nevoie în continuare de sprijin de la stat pentru a depăși efectele economice produse de pandemie, pe care le vom simți în industrie puternic începand cu această iarnă”, a atras atenția Bucovală.

Ce sunt voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță le poți primi de la compania sau instituția în care lucrezi, dacă ai un contract individual de muncă valabil.

Asta doar dacă angajatorul, privat sau de stat, alege să le acorde salariaților acest beneficiu.

Voucherele de vacanță se folosesc doar pentru sejururile din România
Voucherele de vacanță se folosesc doar pentru sejururile din România

Fie că sunt pe suport de hârtie sau pe un card, cu voucherele de vacanţă îţi cumperi servicii turistice în România şi te bucuri de o vacanţă binemeritată, în orice perioadă a anului.

Atenție, însă, la termenul de expirare! Tichetele suunt nominale și pot fi folosite doar de către titular.  

Voucherele au o valoare de 1.450 de lei, dacă le folosești în sezon, și de 2.080, în extrasezon,

sumă cu care îți poți cumpăra:

  • un weekend într-o stațiune montană sau balneară din țară;
  • câteva zile într-un complex cu servicii de SPA;
  • o minivacanță în Delta Dunării;
  • un circuit cultural;
  • o vacanță pe litoralul românesc.

Voucherele pot acoperi atât cazarea, cât și masa și transportul. Condiția este să ai minimum o noapte de cazare în cadrul pachetului.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/incepe-programul-litoralul-pentru-toti-cea-mai-ieftina-cazare-la-mare-costa-45-de-lei

https://www.click.ro/news/national/cat-te-costa-sa-faci-plaja-bulgaria-dupa-15-septembrie-sezonul-se-intinde-aici-pana

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net