Ea e furnizoarea florilor albe pentru Palatul Cotroceni

Ultima actualizare:
Lui Klaus Iohannis îi place să ofere flori albe
Lui Klaus Iohannis îi place să ofere flori albe

S-a născut la Slatina, a absolvit Politehnica, dar se ocupă de flori în Bucureşti! Any Chira predă cursuri de artă a aranjamentelor florale pentru toţi cei care vor să-şi deschidă afaceri sau sunt pur şi simplu pasionaţi de domeniu. Ea e şi director artistic la una dintre cele mai cunoscute florării din România.

Aşa cum în industria modei o mână de artişti dictează tendinţa ţinutelor pe care oameni din întreaga lume le vor purta într-un anumit sezon, acelaşi lucru se întâmplă şi în lumea florilor. Românii au descoperit că felul în care oferi o floare îţi poate deschide uşi importante în viaţă. 

Any Chira (41 de ani), din Slatina, s-a stabilit la terminarea facultăţii în Capitală şi a ajuns director artistic la una dintre cele mai cunoscute florării din România, cu magazine în marile oraşe din ţară. Olteanca este creierul din spatele aranjamentelor florale pe care le putem admira la Cotroceni sau la Patriarhie, cu ocazia evenimentelor importante organizate de aceste instituţii, scrie adevarul.ro. În glumă, Any spune că deţine unul dintre secretele Patriarhului, îl reprezintă crizantemele ivoire.

Tăriceanu preferă trandafirii roşii


    Lui Klaus Iohannis îi place să ofere flori albeFoto: Mediafax
Lui Klaus Iohannis îi place să ofere flori albeFoto: Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis adoră florile albe, în vreme ce Călin Popescu, şeful Senatului, preferă trandafirii roşii. După ce a absolvit Politehnica, părinţii i-au interzis să plece, la finalizarea cursurilor, pe o platformă petrolieră. „N-aveam ce să caut eu acolo printre bărbaţi. Aşa mi-a zis tatăl meu“, povesteşte Any. S-a angajat mai întâi la Poştă, unde, după doar câţiva ani, s-a plictisit să „împartă banii altora“ şi a decis să-şi dea demisia „într-o luni“. Marţi era deja angajată într-o florărie, deşi, spune ea, nu avea nici o legătură cu acest domeniu. 

Nimeni nu i-a arătat ce şi cum, doar i s-a explicat că trebuie să aşeze florile „în spirală“.  S-a întâmplat însă ca într-o pauză de lucru să descopere în florăria unde lucra atunci multe cărţi în domeniu, majoritatea în germană, limbă pe care nu o cunoştea. Cu dicţionarul a descifrat pagină cu pagină, până a învăţat secretele marilor artişti germani.

Any a urmat apoi cursuri de florist, iar acum a devenit “antrenor” în domeniu. Primul mare succes l-a avut în 2012, când a lansat prima sa colecţie de aranjamente florale. „Colecţia mea din acea primăvară s-a vândut cel mai bine. Eu studiam atunci foarte mult stilul german şi am combinat florile naturale cu flori naturale uscate“, încheie designerul.  

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net