Secvenţe sângeroase! Andi, un german de 26 de ani, a fost atacat de o ursoaică în România. Bărbatul a fost salvat de la moarte de sfatul prietenei lui, Lara, de origine britanică. În momentul atacului din Munţii Carpaţi, tânăra de 23 de ani i-a strigat lui Andi să lovească fiara în dreptul ochilor. Cu piciorul ferfeniţă, neamţul a găsit puterea să izbească, iar animalul s-a îndepărtat.


Dragostea pentru munte se putea încheia tragic! Britanica Lara Booth şi germanul Andi Bauer trăiesc în Berlin şi sunt doctoranzi. Pasionaţi de alpinism, cei doi au ales să facă o călătorie de cinci zile în România. Ei au parcat maşina în faţă unei mănăstiri vechi, unde au întâlnit un preot care le-a spus să nu se urce în munţi, deoarece este periculos.

Tineri şi dornici de aventură, Lara şi Andi au ignorant avertismentul preotului şi au plecat în excursie. În a treia zi, în timp ce se aflau pe o culme muntoasă, cuplul a dat peste o ursoaică însoţită de doi pui. Fiara s-a simţit ameninţată şi l-a atacat pe bărbat, muşcându-l de piciorul drept.

u27-1-german1-2col.jpg

Andi Bauer, pe patul spitalului, la Târgu Mureş
Foto: Profimedia

 

Lara, care se afla la câţiva metri în spatele lui Andi, nu şi-a pierdut cumpătul şi i-a strigat să lovească animalul în ochi. Îngrozit şi cu piciorul sfârtecat, bărbatul i-a urmat îndemnul, iar ursoaica s-a speriat şi a plecat.

În urma atacului, tânărul a fost grav rănit şi a pierdut mult sânge, iar tânăra a telefonat pentru a cere ajutorul. Un elicopter l-a dus imediat pe tânăr la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, iar chirurgii i-au pus tije în trei locuri, unde colţii ursului pătrunseseră adânc. După îngrijirile primite, germanul a fost transferat -într-un spital din München.

u37-3-german3-3col.jpg

Piciorul drept al tânărului german, sfâşiat de fiară
Foto: Profimedia

 

„Am fost îngrozită când am văzut că ursul l-a atacat pe prietenul meu. Am ţipat şi nu ştiam ce să fac. Mi-am amintit că ursul trebuie lovit în ochi şi i-am strigat prietenului meu să facă asta”, a povestit Lara pentru dailymail.co.uk.
„Nu-mi amintesc durerea. Ştiu doar că ursoaica a apărut la un metru de mine”, rememorează Andi coşmarul prin care a trecut. “A năvălit asupra mea, şi-a înfipt colţii în piciorul meu drept şi m-a tăvălit. Am început să plâng şi să cer ajutorul. Ursul m-a abandonat după ce Lara mi-a zis să lovesc animalul peste ochi. Am avut noroc că am supravieţuit, dar cred că aş fi fost şi mai norocos dacă nu m-ar fi atacat”. 

Loading...
Citeste tot despre: