Early Booking pe litoralul româneasc. Vacanțele pentru vara 2021, mai ieftine cu 10-20%

Ultima actualizare:

    Cine își va plăti din timp vacanța la mare va avea parte de un sejur mai ieftin vara viitoare
Cine își va plăti din timp vacanța la mare va avea parte de un sejur mai ieftin vara viitoare

Early Booking pe litoralul româneasc. Vacanțele pentru vara viitoare sunt mai ieftine cu 10-20% pentru cine le cumpără până la 31 ianuarie. Anunțul a fost făcut de tour operatorul Litoralulromanesc.ro, prin intermediul căruia ajung cei mai mulți români în stațiunile autohtone de la Marea Neagră. Anul acesta, românii au cumpărat sejururi de 25 de milioane de euro.

Românii care vor merge în vara anului viitor în vacanță pe litoralul românesc și rezervă sejururile până la 31 ianuarie vor beneficia de reduceri de 10-20%, față de pachetele cumpărate anul trecut în aceeași perioadă, care, la rândul lor, aveau tarife reduse prin Early Booking.

”Oricum, cei care își cumpărau vacanțe la mare cu jumătate de an înainte, prin Programul ”Înscrieri Timpurii”, au beneficiat în fiecare an de discounturi mari, însă, pentru sezonul următor se vor aplica extra reduceri.

În contextul anului dificil și al problemelor financiare cu care s-au confruntat mulți români, operatorii din turismul de pe litoral s-au gândit să vină în întâmpinarea turiștilor cu pachete și mai accesibile decât în anii trecuți”, a declarat Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cât a costat în această vară un sejur pe litoralul românesc

Cei care vor cumpăra sejururi după deschiderea sezonului estival nu vor beneficia de aceste reduceri și vor achiziționa la tarifele din acest an.

Ionuț Nedea, directorul Litoralulromanesc.ro, spune că românii au cumpărat vara aceasta vacanțe de 25 de milioane de euro
Ionuț Nedea, directorul Litoralulromanesc.ro, spune că românii au cumpărat vara aceasta vacanțe de 25 de milioane de euro

În această vară un sejur la Marea Neagră a costat, în medie, 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut.

Studiul a fost realizat pe un număr de 160.000 de persoane, practic toți turiștii care au ajuns la mare în acest sezon prin intermediul Litoralulromanesc.ro.

Românii au cumpărat vacanțe la mare de 25 de milioane de euro

Aceștia, cu 20% mai puțini în comparație cu anul trecut, au rezervat vacanțe în valoare de 25 de milioane de euro. Durata medie a sejurului în acest an a fost 5,3 zile în acest an, față de 5,1 zile anul trecut.

Cei mai mulți turiști au venit din București (38,11%), pe locurile Timiș (5,24%), Iași (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Brașov (4,32%), Argeș (2,9%), Bacău (2,18%), Galați (2,06%) și Dâmbovița (1,88%).

”Este interesant faptul că, anul acesta, pe locul 16 găsim Constanța ca fiind județul din care turiștii au făcut rezervări. Există două explicații: în primul rând, unii turiști au făcut rezervări last minute (direct din destinație) și, poate, din cauza pandemiei, un număr mic de constănțeni, care n-au mai plecat în vacanțe externe, au ales să-și petreacă câteva zile în hotelurile românești de la Marea Neagră”, a explicat Nedea.

Mamaia, cea mai căutată stațiune

Cea mai căutată stațiune de pe Litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinești și Eforie Sud.

”Cu 15 ani în urmă, când am început să vindem vacanțe la mare, Neptunul era cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc, ca un efect al faptului că, înainte de 1989, fusese destinația favorită de la mare a cuplului Ceaușescu și era foarte îngrijită pe atunci. Ulterior, a coborât la coada clasamentului, motivul fiind lipsa investițiilor care a dus la degradarea stațiunii și, implicit, i-a determinat pe turiști să evite Neptun. Dar, după ce în ultimii ani s-a investit în mai multe hoteluri, constatăm o urcare în clasament a acestei stațiuni”, a mai spus Ionuț Nedea.

În cei 15 ani de activitate, turoperatorul Litoralulromanesc.ro a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turiști care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare.

Peste trei sferturi dintre turiștii dintr-un an au revenit și în sezonul următor.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/incepe-programul-litoralul-pentru-toti-cea-mai-ieftina-cazare-la-mare-costa-45-de-lei

https://www.click.ro/news/national/e-plin-la-mare-septembrie-hotelurile-sunt-ocupate-proportie-de-80

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net