Ecaterina Andronescu, despre situaţia dramatică de la BAC: «Vom cere răspunsuri»

Ultima actualizare:

    Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat astăzi, în urma anunţării rezultatelor de la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, că acestea vor fi analizate la nivelul Ministerului Educaţiei.

„În mod cert vom face o analiză la nivelul ministerului şi vom cere inspectoratelor şcolare judeţene răspunsuri din care să rezulte nu numai de ce s-a ajuns aici, ci şi măsurile pe care le propun pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară", a spus Andronescu la RomâniaTV.

Ministrul Educaţiei a mai arătat că trebuie făcută o corelaţie şi între rezultatele elevilor de la evaluările din timpul liceului şi cele de la examen. „Poate este o problemă în modul în care au fost realizate subiectele sau poate notele din timpul liceului nu sunt reprezentative", a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai apreciat că subiectele de la matematică nu au fost adaptate la profil. „Subiectele de la profilul tehnologic au fost mai grele decât cele de la matematică-informatică", a declarat Andronescu.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net