Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 5 august, decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educaţiei şi de numire a ministrului Culturii Daniel Breaz ca interimar.


Ecaterina Andronescu nu mai este ministru al educației, iar pentru 45 de zile va fi interimar Daniel Breaz, ministrul culturii.

Ecaterina Andronescu a fost revocată din funcție

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete: Decret prin care se revocă din funcţia de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei naţionale; Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, ca ministru al educaţiei naţionale, interimar”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

De a fost revocată Ecaterina Andronescu

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o vineri pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri (2 august), într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători.

Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii, scrie news.ro.

Ecaterina Andronescu a fost ministru al educației din 16 noiembrie 2018. Anterior a mai avut această funcție de trei ori și a fost secretar de stat în perioada 1995 – 1996.

Citește și

Se amână școala? Se discută la Guvern începerea cursurilor la 16 septembrie

Calendarul anului școlar 2019 – 2020. Dispare o vacanță

Loading...