Ecaterina Andronescu împlineşte 71 de ani. Ne-a spus de ce nu îşi arată vârsta

Ultima actualizare:

    Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, împlinește 71 de ani, pe 7 aprilieFOTO: adevarul.ro
Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, împlinește 71 de ani, pe 7 aprilieFOTO: adevarul.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, împlinește 71 de ani, pe 7 aprilie. O știți de 24 de ani, de când a început cariera politică, dar pare neschimbată. Reporterii Click! au întrebat-o cum își menține silueta. Veți rămâne uimiți de răspuns. La mulți ani, stimată doamnă!

O știți pe Ecaterina Andronescu de peste 24 de ani, de când tot apare la televizor și în Parlament, unde explică ce nu merge în învățământ, ce ar fi de făcut. Întotdeauna îmbrăcată sobru, cu zeci de costume elegante, asortate cu pantofii, ochelarii și cu o eșarfă colorată. Pare neschimbată, de parcă timpul s-ar fi oprit în loc pentru ea.

Cum își menține silueta Ecaterina Andronescu

Poate ați întâlnit-o când făceați cumpărături în supermarket sau prin magazinele din centru. Unii au văzut-o și în trafic, la volanul mașinii sale, așteptând cuminte la semafor.

Toate sunt posibile, pentru că ministrul Ecaterina Andronescu își face singură cumpărăturile, nu are șofer și conduce sute de kilometri săptămânal. Zilele acestea este într-un maraton prin țară, unde explică profesorilor viziunea sa despre un învățământ modern.

”Asta este dieta mea. Muncesc mult, 14 – 17 ore pe zi. Sunt tot timpul ocupată. Mă ajută mult că sunt echilibrată și că nu am gânduri negre. Se poate să moștenesc și vreo genă bună (râde)”, ne-a mărturisit Ecaterina Andronescu, pe care am găsit-o azi (5 aprilie) la o întâlnire cu profesorii din Brașov.

Ecaterina Andronescu, biografia

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a născut la Malovăț, în județul Mehedinți, pe 7 aprilie 1948. Când era mică, voia să se facă învățătoare, pentru că o iubea foarte mult pe învățătoarea ei. În liceu a descoperit chimia și a decis să devină chimistă, inginer sau profesor. A intrat la Politehnica București, unde a urcat toate treptele academice, până la cea mai înaltă, cea de rector și de președintele al rectorilor din România.

Era decan, când ministrul de atunci al Educației, Liviu Maior, i-a făcut oferta de a deveni secretar de stat pentru învățământul superior. Așa a început cariera politică, în noiembrie 1995. A fost deputat și senator și de mai multe ori ministru al educației.

Ecaterina Andronescu, familia

S-a căsătorit imediat după ce a terminat facultatea cu inginerul constructor Laurențiu Andronescu, iar anul următor a venit pe lume fiul lor. S-au întâlnit întâmplător: una dintre colegele sale era verișoară cu viitorul soț. Viața agitată pe care ”Cati” o are în ultimii 24 de ani a fost înțeleasă și acceptată de soț și de copil.

”Ziua mea de muncă nu a fost niciodată mai mică de 14 – 17 ore și nu am fost în concediu de când am funcții publice. Mi-a dat Dumnezeu mai multă energie și am înțeles că trebuie să o folosesc”, a povestit Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru revista ”Tango”.

Dacă muncește atât de mult, când mai are timp de familie și de propria persoană? ”M-am descurcat singură. Seara, când ajung acasă, indeferent cât este de târziu, nu mă neglijez. Mi se pare că este o chestiune de bun simț în meseria mea, ca dascăl. Întotdeauna m-am gândit că în fața studenților nu poți să fii oricum și că trebuie să am grijă cum mă îmbrac, cum arăt, fără extravaganțe”, a povestit Ecaterina Andronescu, pentru revista ”Tango”.

Citeşte şi:

Lecție de stil la vârsta a treia. Cum au ieșit în oraș Margareta Pâslaru, Marina Voica și Stela Enache

Ecaterina Andronescu: ”Nu schimbăm nici un examen anul acesta”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net