Ecaterina Andronescu, noul ministru al educației. Mandatul Rovanei Plumb a expirat

Ultima actualizare:

    Ministerul Educației nu mai are șef. Mandatul Rovanei Plumb a expiratFOTO: Click!
Ministerul Educației nu mai are șef. Mandatul Rovanei Plumb a expiratFOTO: Click!

Mandatul de ministru interimar al Educației, Rovana Plumb, s-a încheiat vineri, 16 noiembrie, după ce au expirat cele 45 de zile în care poate exercita această funcție. Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea de ministru plin, pe Ecaterina Andronescu.

UPDATE Ora 14.00. Ecaterina Andronescu este, începând de vineri, noul ministru al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a sa în funcţie.

Educația nu pare a fi o prioritate în România. Din 1990, până acum, au fost 24 de miniștri la conducerea Ministerului Educației, iar de astăzi nu mai are deloc șef. Rovana Plumb a fost al 24-lea ministru al educației, din 1990 până astăzi, 16 noiembrie. Mandatul ei a expirat astăzi, după cele 45 de zile în care ar fi putut exercita această funcție. Singura decizie notabilă din mandatul Rovanei Plumb a fost menținerea modelelor de subiecte pentru examene care urmau să se schimbe în teste grilă.

Cine va fi următorul ministru al educației

Guvernul trebuie să vină cu altă propunere de ministru interimar sau plin, pe care să îl accepte președintele Iohannis. Premierul Viorica Dăncilă a făcut deja acest lucru și a propus, în urmă cu câteva zile, pe Ecaterina Andronescu. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a precizat că „va dura puțin” până se lămurește.

„Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învățământ. Vă spun că aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Dintr-un motiv simplu, eu am fost recent la un eveniment foarte frumos, la Politehnică. Neîntrebată, mi-a spus, totuși, doamna Andronescu, că ea în nici un caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului, sau dacă se face o remaniere cu bucata”, a declarat, marți (13 noiembrie), Klaus Iohannis, citat de hotnews.ro.

Președintele României are dreptul să o numească sau să o refuze pe Ecaterina Andronescu ca ministru plin, însă are posibilitatea să amâne decizia tot timp de 45 de zile, au explicat surse politice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net