Ecaterina Andronescu vrea examen de treaptă după clasa a X-a

Ultima actualizare:

    Ministrul educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că dorește reintroducerea examenului de treaptă după clasa a X-aFOTO: adevarul.ro
Ministrul educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că dorește reintroducerea examenului de treaptă după clasa a X-aFOTO: adevarul.ro

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că dorește reintroducerea examenului de treaptă după clasa a X-a. În felul acesta, cei care iau examenul vor intra la liceu, iar picații vor putea merge la școli profesionale.

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că ar fi bine să se revină examenul de treaptă pentru elevii de liceu, sustinut la terminarea clasei a X-a.

Demnitarul a precizat ca nu se va reintroduce examen de admitere la liceu și că repartizarea computerizată este eficientă, argumentând că liceele bune au devenit și mai bune, pentru ca i-au primit pe cei mai buni elevi, scrie romaniatv.net.

”Uitați-vă dumneavoastră vara, după ce se face repartizarea computerizată, și o să vedeți că sunt licee în București unde ultima medie trece de 9.50. Ca urmare, să declanșam examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a, la a XI-a, pentru că se încheie învățamânt obligatoriu”, a afirmat Ecxaterina Andronescu, citată de aceeași sursă.

Ministrul Educatiei consideră că elevii ar fi mai bine pregatiți pentru examene dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal.

”Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri. La examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a, avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5. Ceva trebuie să facem acolo. Daca vă uitati la rezultatele de la examenul de Bacalaureat în ultimii ani, o să constatam același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie introducemrea unei evaluări intermediare în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine”, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de aceeași sursă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net