Elena Udrea: «Dosarul "Gala Bute" a fost trimis în instanţă»

Ultima actualizare:

    Potrivit echipei de comunicare a Elenei Udrea, nu mai există motive ca fostul parlamentar să fie ţinută în arestFoto Arhivă Personală
Potrivit echipei de comunicare a Elenei Udrea, nu mai există motive ca fostul parlamentar să fie ţinută în arestFoto Arhivă Personală

Echipa de comunicare a Elenei Udrea scrie, marţi, pe Facebook, că după trimiterea în instanţă a dosarului "Gala Bute" nu mai există motive ca aceasta să rămână în arest şi că "o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv".

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010 - 2012, privind administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Procurorii DNA au dispus deschiderea unui nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, acesta fiind disjuns din dosarul "Gala Bute". Acest lucru a fost anunţat marţi, când Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute".

Echipa de Comunicare a Elenei Udrea: "Nu mai există niciun motiv să rămână în arest"

Elena Udrea dă declarații în dosarul Gala Bute
Elena Udrea dă declarații în dosarul Gala Bute

"Dosarul «Gala Bute» a fost trimis în instanţă. Nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest!!! La ultima cerere de prelungire a arestării preventive, procurorii au solicitat încă 30 de zile invocând nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiză şi de a mai audia câţiva martori. Odată cu trimiterea în instanţă a dosarului, faza de urmărire penală s-a încheiat şi arestul preventiv nu mai este necesar, pentru că, evident, Elena Udrea nu mai poate influenţa ancheta penală sau probele deja adunate de procurori. De aceea, o decizie firească ar fi eliberarea sa la sfârşitul acestei săptămâni, când expiră mandatul de arest preventiv. Acum că dosarul este trimis în instanţă, toată lumea se va putea convinge de faptul că susţinerile Elenei Udrea şi ale avocaţilor săi au fost reale şi nu există probe împotriva fostului ministru", se menţionează în textul postat pe contul de Facebook al Elenei Udrea, semnat de echipa de comunicare.

Elena Udrea, aproape trei luni de arest

Elena Udrea rămâne în continuare în arest
Elena Udrea rămâne în continuare în arest

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzată de luare de mită. Alături de Udrea, în faţa instanţei au ajuns şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net