Ei fac bani din gunoaiele mafioţilor - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

România e de ceva vreme în centrul unui scandal internaţional monstru. Motivul - groapa de gunoi de la Glina! Cică aici şi-ar spăla banii greii mafiei italiene. Greu de crezut, spun localnicii de la periferia Capitalei. „Din fier vechi şi cupru se moare de foame!"

Autorităţile italiene investighează o serie de infracţiuni privind spălarea de bani pe care liderii mafiei din Peninsulă le-ar derula în ţara noastră. Cea mai importantă „vacă de muls" pentru interlopi ar fi groapa de la Glina, unde se învârt afaceri de aproximativ 300 de milioane de euro. Judecătorii italieni au cerut deja procurorilor de la Bucureşti să pună sechestru pe toate bunurile pe care membrii mafiei din "Cizmă" le deţin în ţara noastră.

simeon stalpnicul png

Adică pe câteva camioane de gunoi! „Au venit în control mai acum câteva luni. Să verifice ilegalităţile, vezi Doamne! Ei, cum au venit, aşa au plecat. Că sunt nereguli, că e mafia băgată în treaba asta... Ce mafie, mă, nene? Aici e sărăcie lucie", a mărturisit reporterilor Click! paznicul de la centrul de colectare a deşeurilor de la marginea Capitalei. Singura „mafie" de la Glina e cea a „fierarilor".

simeon stalpnicul png

Împărţiţi, e drept, pe clanuri şi... specializări. „Unii se ocupă cu fierul vechi, alţii cu tablă sau cupru. Noi ne ştim între noi, că suntem din născare acilişea, pe groapă. Dacă toată viaţa te-ai ocupat de cutii, nu vii acum să zici că vrei cabluri. Tu, dacă vrei să intri, nu poţi, că nu te cunosc paznicii şi te agaţă. Crezi că intri de capul tău? Nu tată, că zice şefu' ăl mare că ai venit să furi şi adio cu tine, te dă pe mâna gaborilor", ne explică unul dintre puştii rromi care îşi fac veacul la Glina.

Tânărul "forează" de dimineaţa până seara în putreziciunile gropii de gunoi, iar când face bilanţul iese pe minus. „Păi, dacă iau 20-30 de lei pe zi, e mare lucru. Dar p-ăştia îi împart cu alţii. Cu ce mai mănânci, ce să duci acasă?", spune bărbatul. Nu a auzit de Cosa Nostra, dar pentru „mafioţii ăi mari" zice numai de bine. Nu de alta, dar „dacă îi ţine Dumnezeu sănătoşi la groapă, toată lumea are ce mânca".

simeon stalpnicul png

Massimo Ciancimino, membru «Cosa Nostra»

Presupusul lider mafiot italian Massimo Ciancimino a fost inculpat, alături de alte opt persoane, pentru activităţi de spălare de bani în România. Potrivit site-ului Quotidiano.net, procurorii din Roma verifică ipoteza conform căreia Massimo Ciancimino ar deţine, prin intermediari sau sub un nume fals, acţiuni la firme care administrează groapa de gunoi Glina.

Sub paravanul acestor firme, Ciancimino ar ascunde sute de milioane de euro. Massimo este lider în cadrul Cosa Nostra şi fiul lui Vito Ciancimino, fostul primar al oraşului Palermo. Vito Ciancimino, decedat în 2002 la vârsta de 78 de ani, a fost primar al oraşului Palermo în anii '70, fiind primul politician italian condamnat pentru apartenenţă la un grup mafiot. Averea sa, estimată la sute de milioane de euro, nu a fost recuperată niciodată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net