Ei sunt cei doi români care au băgat în țară 333 kg de heroină

Ultima actualizare:

    George Săman și Liviu Bângă, din Vâlcea, au câștigat sute de mii de euro din traficul de droguri
George Săman și Liviu Bângă, din Vâlcea, au câștigat sute de mii de euro din traficul de droguri

George Săman și Liviu Bângă, ambii din Vâlcea, sunt cei doi traficanți de droguri români, care au fost prinși, marți, în operațiunea Green Arrow. Ei dețin firme de transport internațional de marfă și câștigau cel puțin 1.000 de euro la kilogramul de heroină.

Cele 333 kg de heroină confiscate de polițiștii de la DIICOT au fost introduse în România de doi cetățeni turci și de doi români, George Săman și Liviu Bângă, amândoi din Vâlcea.

Drogurile se aflau în două TIR-uri pe care anchetatorii le-au lăsat să intre în țară, dar le-au oprit când au vrut să iasă, cu destinația Olanda. În același timp, polițiștii au oprit un autotren la Vama Petea, și unul în Bistrița. Anchetatorii au descoperit cele 333 kg de heroină în rezervoarele TIR-urilor.

„Erau rezervoare făcute, rezervor în alt rezervor, era din tablă, acoperit de o foaie de plumb ca să treacă de scaner”, a declarat comisarul șef Claudiu Cucu, de la DGCCO.

De asemenea, heroina era împărțită în pachete sub 500 de grame, etanș ambalate. Fiecare pachet fusese dat prin boia și piper, astfel încât nici un câine special antrenat să nu găsească drogurile.

Cei patru traficanți au fost reținuți, polițiștii spunând că acesta ar fi fost al șaptelea transport de droguri pe care îl făceau.

George Săman și Liviu Bângă dețineau firme de transport marfă care au înflorit peste noapte, potrivit PRO TV. De altfel, acasă la Liviu Bângă, polițiștii au găsit 135.000 de euro.

Anchetatorii spun că suspecții au vrut să facă afaceri de milioane și au aderat la una dintre cele mai puternice rețele de crimă organizată, creată în Europa în ultimii ani. Așa că, peste noapte, afacerile lui Săman și Bângă au înflorit.

Și asta, pentru că ei câștigau, la un singur transport, cel puțin 1.000 de euro pe kilogramul de heroină. Dacă nu erau prinși, marți, ar fi câștigat acum peste 300.000 de euro.

La așa bani, așa bunăstare! Cei doi vâlceni locuiau în vile de lux și conduceau mașini ultimul răcnet.

Procurorii DIICOT au stabilit că transportul de heroină capturat marți a plecat din Afganistan, a trecut prin Azerbajian, Georgia, Armenia, apoi, pe mare, până în Ucraina. De aici, a fost preluată de români și turci. Țara de destinație era Olanda, de unde era apoi distribuită în țările din vestul Europei.

Heroina capturată va fi distrusă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net